Ken je dat gevoel, dat je na een lange dag in de zon lekker wil gaan slapen, maar je geen oog dicht kunt doen? Telkens maar woelen, dekens af, er toch maar weer onder gaan liggen, water drinken, toch maar die ventilator in de slaapkamer zetten. Het is ongetwijfeld heel herkenbaar, en ook heel ergerlijk. Gelukkig is er genoeg aan te doen!

Wees goed voorbereid

Voorkomen is beter dan genezen en dat motto is ook toepasbaar op de warmte in je kamer. Als je de hele dag alles open laat staan op je slaapkamer kun je ervan uitgaan dat het ’s nachts ook bloedheet is op je kamer. Dus dat is alvast de eerste stap, doe de ramen, gordijnen en zonwering dicht op het moment dat het warm begint te worden en de zon begint te schijnen. Zo houd je een groot deel van de hitte buiten. Zodra de zon onder is en het buiten begint af te koelen kun je ook alles weer opengooien. Doe ook de deuren open zodat alles er goed doorheen kan waaien.

Warme douche

Het klinkt tegenstrijdig, maar een warme douche is juist goed als je wil gaan slapen. Je verwacht waarschijnlijk dat een koude douche beter zou werken, je koelt er immers van af toch? Maar dat is slechts tijdelijk, het is inderdaad lekker verfrissend, maar je lichaam gaat na een koude douche juist aan het werk om je lichaam weer op te warmen. Als je gewoon onder een warme douche gaat voor het slapengaan doet je lichaam juist het omgekeerde en zal het juist bezig gaan om je af te koelen.

Ga wat later naar bed

Ook dit klinkt wellicht als een wat vreemd advies, maar werkt ook goed. Als je namelijk ondanks alle voorzorgsmaatregelen alsnog een warme slaapkamer hebt, blijft het lastig om in slaap te komen. Je kunt dus beter wat later je bed induiken, als je echt moe begint te worden. Anders zul je namelijk merken dat je blijft woelen en heb je in the end nog minder slaap.

Goede zonwering

Uiteindelijk is de beste manier om de hitte buiten te houden goede zonwering. Hang daarvoor bijvoorbeeld shutters voor je ramen. Let hierbij wel goed op dat je shutters op maat koopt, je wil immers niet dat de zon er nog langs heen schijnt en zo alsnog je kamer opwarmt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.