Heb je last van onverklaarbare buien waarin je je hartstikke moe voelt? Kan je ’s ochtends je bed niet uitkomen en heb je geen idee waar het vandaan komt? Of voel je je over het algemeen gewoon niet mega fit en heb je het gevoel dat daar al maanden geen verandering in zit? Het voelt misschien als een grote stap om je weer fitter te voelen, maar niets is minder waar! Met een paar veranderingen per dag, kan je je binnen een mum van tijd een stuk fitter voelen. Ben je benieuwd? Snappen we; het heeft ons erg geholpen dus lees snel met ons mee! 

Schrijven voor je gaat slapen

Je hebt er maar vijf minuutjes voor nodig, maar het helpt een hoop in het koppie van je én voor een verbeterde nachtrust; schrijf de dag van je af en sluit hem daar mee af! Twee voordelen; ten eerste ben je je gedachten kwijt voor het slapen gaan, ten tweede zal je deze tijd niet meer op je mobiel zitten. Twee keer een voordeel om lekkerder en sneller in slaap te vallen! 

Consumeer daglicht! 

Het opnemen van daglicht is bijzonder belangrijk voor een mens, en wij raden dan ook zeker aan om voor de werkdag begint even 15 minuutjes naar buiten te gaan. Maak een klein blokje om, en laat je mobiel in deze tijd even uit. Je zal merken dat je én wakkerder aan je werkdag begint én dat je gedachten rustiger zijn! Dit zal beiden bijdragen aan een meer fit gevoel! 

Drink voldoende water

Tip nummer drie en waarschijnlijk heb je het al duizend keer voorbij zien komen, maar het innemen van voldoende water is zó ontzettend belangrijk om je fit te voelen. Weet je niet hoe je aan de aanbevolen waterhoeveelheid per dag moet komen? Houd dan eens een tracker bij via een app, of koop een waterfles met rietje; zo zal het drinken van water makkelijker gaan! 

Voldoende vitamines

Voel je je in de ochtend over het algemeen best fit, maar verdwijnt dit gevoel gedurende de werkdag? Grote kans dat het aan je lunch ligt! Jouw luncht dient voldoende gevarieerd te worden, met de juiste vetten, koolhydraten, groenten, zuivel, eiwitten… maar het meenemen van zo’n lunch kan nog best een opgave zijn; meestal zijn de lunches die je ’s ochtends al voorbereid, tussen de middag niet zo lekker meer… Onze tip? Koop een lunchbox met vakjes van My Mepal; zo kan je alle ingrediënten voor een gevarieerde lunch apart meenemen en dus een frisse en verse lunch fixen tijdens lunchtijd!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.