Een nieuwe kraan zorgt voor een stijlvolle verbetering waarop je jouw badkamer gebruikt. Daarnaast kun je met een innovatief ontwerp, een slank profiel en waterbesparende functies, grote resultaten boeken. Daarnaast zijn er functies die het mogelijk maken om je kranen makkelijker te gebruiken, hepen om de wastafel schoon te houden en functies die de levensduur van een kraan verlengen. Gelukkig zijn er dus tal van mogelijkheden waar uit je kunt kiezen wanneer je een nieuwe kraan gaat kopen.

Zo kies je de juiste badkranen

Wanneer je aan een bestaand bad een badkraan toevoegt of een geheel nieuw bad koopt. De keuze van je badkraan hangt af van hoeveel kraangaten je hebt. Houd hier dus rekening mee met kranen kopen. Ook kun je een speciale functie zoals een bandmengkraan kopen. Het is in ieder geval belangrijk om de kraan die je koopt, te laten werken met het aantal kranen dat je beschikbaar hebt. Wanneer je een nieuw bad koopt, dien je dus vaak nieuwe gaten te boren.

bandmengkraan

 

Kranen bij één kraangat

Veel baden hebben vandaag de dag één kraangat. Een monoblok of eengreepskraan is vaak de reden dat er maar een kraangat gebruikt wordt. hierdoor wordt het bad door een enkele uitloop volgelaten met water. Wanneer je een strakke, moderne badkamer hebt, is dit een zeer goede keuze.

Bij twee kraangaten

Heb je twee kraangaten? Dan kun je kiezen tussen pijlerkranen en badmengkranen. Met pijlerkranen is het mogelijk om de stroom van warm en koud water met twee afzonderlijke kranen te regelen met twee tuiten. Dit is een mooie keuze voor wanneer je minder budget hebt. Met mengkranen heb je veel flexibiliteit. Zo heb je een breed scala aan stijlen en afwerkingen. Daarnaast zijn deze beschikbaar met en zonder een douchekopbevestiging. Hierbij wordt warm en koud water apart geregeld, maar komen ze samen via de enkele uitloop die naar het bad loopt.

Wandkranen

Een wandkraan is strak en ziet er modern uit. Dit is altijd een goede oplossing wanneer je een vrijstaand bad hebt. Ook wandkranen zijn beschikbaar in veel verschillende stijlen. Wandkranen vereisen meer werk en planning dan andere varianten, maar brengen een uitstekend resultaat. Let erop dat je hierbij een bad kiest zonder voorgeboorde gaten. Zo kun je het bad er overheen plaatsen.

Wandkranen

Handgrepen

De handgrepen die je gebruikt, zorgen er voor een groot deel voor hoe een kraan eruit ziet en hoe makkelijk deze te gebruiken is. Vaak zien hendels er mooi uit, en zijn ze makkelijk te bedienen. Wanneer je kinderen hebt, is een kraan met één hendel een goede keuze. Het is een kindervriendelijke oplossing omdat het makkelijk te bedienen is.

Zorg er ten slotte voor dat je een goede aanbieder kiest om je kraan bij te kopen. Kies bij voorkeur voor A-merken om zeker te zijn van een goede kwaliteit. Door online je bestelling te plaatsen, hoef je niet naar de winkel om de kraan op te halen. Het is natuurlijk raadzaam om de kraan door een expert te laten installeren.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.