Kweekkassen en tuinkassen zijn voor allerlei doeleinden mogelijk. Ze bieden bescherming voor bijvoorbeeld vogels of het weer. Hierdoor gaan je gewassen niet verloren. Verder bieden ze natuurlijk ook nog iets anders dan het beschermen van je gewassen tegen vogels, het weer of ongedierte.

De kweekkas bij Lorangerie.nl zijn natuurlijk ook erg handig om te gebruiken om je gewassen te doen geloven dat het bij jou altijd het perfecte weer is om te kweken. Je verlengt namelijk heel gemakkelijk jouw kweekseizoen en kunt zo het hele jaar door verse tomaatjes uit eigen tuin kweken of gewoon van die superzoete aardbeien die jij zo lekker vindt.

Hoe ziet een kweekkas er uit?

De kweekkassen zijn hartstikke ideaal om je eigen gewassen te verbouwen of te tuinieren. Je kunt de kweekkassen in jouw favoriete formaat laten ontwerpen en maken en je kunt ze plaatsen waar je maar wilt in jouw tuin of ergens anders. Verder is het natuurlijk ook handig om te weten dat kweekkassen ook gemaakt kunnen worden met een automatische raamopener, een borstwering, een extra deur, een fundering waar de kweekkas op staat, een hogere goot- en nokhoogte en het is in allerlei kleuren verkrijgbaar. Oftewel: je kunt de kweekkas helemaal laten maken naar jouw eigen wensen.

Verbouwen in een kweekkas

Verbouwen in een kweekkas heeft ook enorm veel voordelen. Echter denken de meeste mensen zelfs dat het verbouwen in een kweekkas makkelijker gaat dan buiten. In de kas houd je regen en wind buiten en je bepaald ook nog eens zelf de temperatuur en de luchtvochtigheid in de kas. Je kunt zo dus veel gerichter te werk gaan ongeacht de weersomstandigheden buiten de kas. Zo zorg je ervoor dat je planten het beste van het beste hebben in de kweekkas en hoef je je verder ook weinig zorgen meer te maken om het bestrijden van insecten en ziektes die je planten aan kunnen tasten.

Tuinieren in een kweekkas

Zaaien, stekken en verzorgen van je tuintje. Een kas bij huis of in je tuin is heerlijk, want je hebt niet alleen een tuintje bij de hand, maar dit is nog eens beschermd tegen van alles en het verlengt je tuinseizoen ook nog eens. Dat wil zeggen dat je zelfs in de winter nog mooie kleurrijke bloemen in de tuin hebt staan.

Een kweekkas is ideaal om in te tuinieren, maar echter moet je met een aantal dingen nog wel even rekening houden. Looppaden, schappen en/of een werktafel kunnen erg handig zijn. Je kunt ervoor kiezen om dit buiten je kweekkas te doen, maar als je genoeg plek hebt. Waarom zou je het dan buiten de kas doen en in de winterperiode vergaan van de kou? Juist! Deel je kweekkas daarom goed en praktisch in. Verder moet je er ook rekening mee houden dat je jouw kas op een zo goed mogelijke plek zet. Het zou natuurlijk erg jammer zijn als je een mooie kas hebt en achteraf blijkt dat daar bijna geen zon komt. Slecht voor de planten dus! Houd er rekening mee dat je de kas dus op een zonnige plek neerzet en met voorkeur met de nok naar het zuid-noorden. Hierdoor profiteer je maximaal van de warmte, maar ook van de ochtendzon.

 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.