LED inbouwspots hebben de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Steeds meer mensen ruilen hun huidige traditionele spots in voor LED. Een led spot armatuur is tegenwoordig dan ook eenvoudig te kopen. Het aanbod is ontzettend groot. Geheel aangepast op de groeiende vraag. Maar vanwaar die stijgende vraag naar LED inbouwspots? Van welke voordelen kun je profiteren als ook jij de overstap waagt? Wij zetten de grootste voordelen van LED inbouwspots versus normale spots voor jou op een rijtje.

Eenvoudig te monteren

Een van de grootste voordelen van LED inbouwspots is dat ze zeer eenvoudig te monteren zijn. Kennis of ervaring is niet noodzakelijk. Met de bijgeleverde instructies is het voor vrijwel iedereen mogelijk om deze geheel zelf te plaatsen. De overstap naar LED inbouwspots is dan ook zo gemaakt. Heb je echt twee linkerhanden en durf je het niet aan om de inbouwspots zelf te monteren? Dan is er vast wel iemand in je omgeving met lichtelijk technische kennis die de spots in een handomdraai weet te monteren.

Let op: de inbouwspots moet specifiek voor LED verlichting zijn gemaakt. Je kunt er dan ook niet voor kiezen om ledlampen in een gewone spot te plaatsen. Het is dan ook noodzakelijk om de gehele spot te vervangen.

Bespaar kosten

Verlichting is één van de grootste kostenposten voor Nederlandse gezinnen. Zonder het zelf te beseffen maken we vaak meer gebruik van licht dan we zelf in de gaten hebben. De gemiddelde energierekening is door de stijgende elektriciteitskosten de afgelopen jaren enorm gestegen. Bovendien helpt het ook niet mee dat conventionele verlichting ook nog eens meer elektriciteit slurpen, omdat ze minder effectief elektriciteit in licht kunnen omzetten. Hierdoor gaat veel elektriciteit voornamelijk aan de warmte van de lamp verloren. Zonde natuurlijk! Bij LED verlichting is dit gelukkig niet het geval. Ledlampen weten elektriciteit zeer effectief om te zetten in licht, waardoor je veel onnodige kosten kunt besparen. Als je alle lampen in huis vervangt voor LED (spots) kun je hier maar liefst 70% per jaar mee besparen. Kortom: een waardevolle investering. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor de eigen portemonnee.

Bespaar kosten

Beter energielabel

Wie overstapt op LED inbouwspots denkt aan de toekomst. Niet alleen hun eigen toekomst, maar ook die van de kinderen en (achter)kleinkinderen. Bovendien investeer je niet alleen geld om op de lange termijn kosten te besparen, maar ook om de waarde van je huis te verhogen. Door LED inbouwspots in huis te verwerken, kun je eenvoudig voor een hoger energielabel zorgen.

Het energielabel speelt een grote rol in de waarde van het huis en de snelheid waarmee deze verkocht zal worden. Een woning met een goed energielabel ligt veel beter in de markt. Dit energielabel vertelt veel over de duurzaamheid van de woning. Je kunt het energielabel verhogen met grootschalige verbouwingen zoals een betere isolatie, maar ook de kleine dingen zoals het plaatsen van LED inbouwspots hebben al een groot effect. Een kleine investering voor nu, maar een zeer grote voor de toekomst. Investeren in LED inbouwspots levert uiteindelijk alleen maar heel veel geld op. Niet alleen vanwege de kostenbesparing, maar ook door de lange levensduur én de waarde verhoging van het huis.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.