De herfst is weer aangebroken en dat betekent dat er weer veel sombere en grijze dagen aan zullen komen. Sommige mensen zijn dol op dit weer en anderen kunnen nu al niet meer wachten tot het voorjaar begint. Tot welke groep jij ook hoort, er zijn gelukkig genoeg dingen om het leven een stuk leuker te maken als het regent. Regen hoeft namelijk niet saai of lastig te zijn. Er is genoeg in en om het huis te doen. Wij zetten een aantal leuke ideeën op een rijtje.

Stampen in de plassen

Heb je kinderen? Dan weet je waarschijnlijk maar al te groot hoe groot de aantrekkingskracht van een plas water kan zijn. Waar jij er al bij voorbaat met een grote boog omheen loopt en zo probeert te voorkomen dat je de rest van de dag met natte sokken loopt, springt je kind er in zonder nadenken. Het voordeel van kind zijn. Niet piekeren over later, maar leven in het nu. Hier kan je dan ook heel goed gebruik van maken wanneer het weer eens geregend heeft en je samen met de kids een vrije dag hebt.

Blijf niet binnen hangen met ruziënde kinderen en trek er juist nu op uit. Regenjas dames aan, regenlaarzen aan en gaan! Stamp gezellig mee met je kinderen en geniet van de lol die deze relatief simpele activiteit kan brengen. Allemaal oude kleren en dikke sokken aan, bij thuiskomst gauw onder een warme douche en afsluiten met een dampende kop chocolademelk en koekjes. Een onvergetelijke dag waar zij nog weken over zullen praten. Wie zei ook alweer dat regen lastig was? Niet dus!

Opruimen

Heb je helemaal niets te doen en verveel je je te pletter tijdens een regenachtige dag? Blijf dan niet rusteloos op de bank zitten, maar laat je handen wapperen. Er is waarschijnlijk genoeg te doen in huis. Dingen die je al weken of zelfs wel maanden uitstelt en waar je nu eindelijk aan kunt beginnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het opruimen van voorraadkasten? De kledingkasten? Of de zolder eens goed uitzoeken? Dit zijn werkjes waar je normaal nooit aan toe lijkt te komen en waar je nu je volledige aandacht aan kunt schenken. Mocht het weer tussendoor opklaren, dan kun je halverwege ook altijd nog even een pauze inlassen en een frisse neus halen.

Uitgebreid koken of bakkenrugtas

De herfst verleent zich uitstekend tot het uitproberen van nieuwe recepten. Ga eens gewoon een dag heerlijk in de keuken staan. Geniet van je eigen creaties, laat anderen je baksels proeven en laat de heerlijke geuren je woning vergezellen. Online vind je ontzettend veel lekkere herfstachtige recepten. Maak bijvoorbeeld een keer zelf kruidnoten met de kinderen of maak een pan overheerlijke pompoensoep.

Ouderwets knutselen

Ga op een droge dag naar het bos en verzamel kastanjes en kleurrijke bladeren. Wanneer het regent kun je hiermee ouderwets gaan knutselen. Maak mooie decoraties om op te hangen in huis. Zo krijgt je woning direct de ultieme najaarslook en wordt deze ook nog eens stukken persoonlijker!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.