Ben je nog op zoek naar leuke accessoires voor in de in de kinderslaapkamer? Vind je alle standaard verlichting niet zo geschikt en zoek je naar iets unieks? Dan is de lightbox precies wat jij zoekt.

Na een bezoekje aan lightboxen.nl waren we direct enthousiast. De lightboxen trend is inmiddels al enkele jaren aan de gang en in die gehele periode hebben veel mensen getwijfeld om er één aan te schaffen. Wat ze tegenhield? De prijs kan het niet zijn, lightboxen zijn over het algemeen zeer betaalbaar. Vaak was het een kwestie van ‘niet weten wat we ermee moeten doen.’ Hoe moet je immers een lightbox combineren met een interieur en waar ga je deze plaatsen? Ondanks de vele ideeën die we op Pinterest tegenkwamen is het voor veel mensen nog steeds niet helemaal duidelijk. In dit artikel leggen we uit waarom een lightbox in de kinderslaapkamer een prima idee is!

Wat is een lightbox precies?

Voor de mensen die nog niet eerder gehoord hebben van een lightbox. Wij geven graag een beknopte beschrijving. Een lightbox is een speciale lichtbak die versierd wordt met letters, symbolen en plaatjes. Deze kunnen willekeurig in en uit geschoven worden om zo telkens nieuwe zinnen of afbeeldingen te maken. Daardoor heb je met een lightbox altijd een uniek element in de kinderslaapkamer. Zoals de naam al doet vermoeden geeft de lightbox uiteraard ook gewoon licht. Daarom is het ook een zeer gewilde woonaccessoires in de slaapkamer. Dit geeft net dat beetje extra licht als je kind moeite heeft om in het donker in slaap te vallen en helpt jou ook bij nachtelijke uitstapjes naar de slaapkamer.

Voordelen van een lightbox in de kinderslaapkamer

Een lichtbak is geschikt voor vrijwel iedere ruimte in het huis. Waarom is deze dan juist extra populair in de kinderslaapkamer? Simpel: een lightbox biedt vele voordelen. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

  • Allereerst is een lightbox natuurlijk gewoon een geweldige woonaccessoires. Dankzij de lightbox letters is het mogelijk om continu een andere sfeer in de slaapkamer te creëren. Hiermee maak je de kamer helemaal af.
  • Naarmate de kinderen ouder worden is het voor hun mogelijk om zelf aan de slag te gaan met de lightbox. Ze kunnen hun creativiteit de vrije loop laten bij het verzinnen van unieke teksten lightbox. Het verzinnen van een unieke, grappige of inspirerende tekst is niet altijd makkelijk. Het zal je verbazen hoe makkelijk dit de kinderen afgaat. Bovendien leren ze zo te spelen met letters en woordjes te vormen. Goed voor de creativiteit, de taalontwikkeling en de sfeer in huis. Dat noemen we pas een ware win-win situatie!
  • Een lightbox is tevens een unieke lichtbron. De simpele nachtlampjes zijn we inmiddels wel gewend. Het gebruik van een lichtbak is opeens iets heel anders. Toch geeft deze vaak voldoende licht om nog even snel een verhaaltje voor te lezen of de weg te vinden naar het toilet. Een leuke manier om jouw kind een unieke lichtbron te geven in de slaapkamer. Ook ideaal als je kind het moeilijk vindt om in het donker te slapen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.