De trap is een prominent onderdeel van je woning, want dagelijks loop je er meerdere keren op en af. Dat geldt in meerdere mate als je een trap hebt die in de woonkamer staat. Kan jouw trap wel een opknapbeurt gebruiken omdat die op dit moment niet bepaald het toonbeeld van stijl is? Dan hebben we bij Woonaanwijzing goed nieuws voor je! Tegenwoordig kun je de trap bij jou thuis laten transformeren tot een prachtige blikvanger met een luxueuze look. In dit blog maak je kennis met de mogelijkheden die een specialist op het gebied van traprenovatie je te bieden heeft. Traprenovatie is er voor zowel een dichte trap als een open trap en laat het object in je huiskamer perfect matchen met jouw persoonlijke woonstijl.

 

Trede-over-trede-systeem

Is jouw trap beschadigd, verouderd of onveilig geworden? Je hebt weer voor jaren een mooie en veilige trap als je kiest voor traprenovatie door een expert. Die werkt onder meer met een praktisch trede-over-trede-systeem, waarbij de nieuwe onderdelen voor je trap speciaal op maat worden gemaakt. Gedateerde of versleten traptreden worden hiermee voorzien van prachtige nieuwe planken, die de sfeer van jouw woonkamer een enorme upgrade geven. De nieuwe treden worden over of in de plaats van de oude onderdelen van een open trap of een dichte trap geïnstalleerd. Je kunt ze uitermate goed laten matchen met je interieurstijl, omdat de overzettreden verkrijgbaar zijn in talloze stijlen en kleuren.

Bovendien hebben de overzettreden tot voordeel dat ze extra goed bestand zijn tegen slijtage, stoten en krassen. Daarnaast zijn ze van een antisliplaag voorzien en geeft de speciale lijm waarmee wordt gewerkt een geluiddempende werking. Het trede-over-trede-systeem biedt dus een betaalbare en laagdrempelige manier van traprenovatie, die relatief gemakkelijk is uit te voeren.

 

Mooi, praktisch en veilig

Een specialist biedt tevens verschillende mogelijkheden om een open trap te renoveren. Daarbij heb je de keuze uit een volledige traprenovatie of een enkelzijdige traprenovatie. Het renoveren van een open trap vraagt om gedegen expertise, een gedetailleerde afwerking en vakkundige montage. Omdat ieder onderdeel in de woonkamer direct zichtbaar is, is voor half werk absoluut geen plaats. Daarom hoort de complete trap tot in de puntjes te worden gerenoveerd. Daarbij gaat het om de achterzijde, voorzijde, de trapwangen, de balusters, de palen en de leiwang. Het behoort overigens ook tot de mogelijkheden om open trappen dicht te laten maken. Sommige mensen laten dit doen omdat ze dit mooier vinden, maar ook praktisch gezien levert het verschillende voordelen op.

Met een dichte trap kun je bijvoorbeeld aanzienlijk besparen op energiekosten. Ook creëer je met een dichte trap extra opbergruimte. Is de open trap in jouw woonkamer niet veilig meer? Als je de trap dicht laat maken door een specialist, loop je er voortaan weer met een gerust hart op en af. Op welke manier maak jij het toonbeeld van stijl van de trap in huis?

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.