Sfeer toevoegen aan een woning klinkt altijd makkelijker dan het in werkelijkheid is. Vaak zijn mensen van mening dat enkel een paar prachtige design meubels en accessoires toevoegen voldoende is om sfeer in huis te creëren. Niets is echter minder waar. Al stop je een hele woning vol accesoires, wanneer het gevoel van een ‘thuis’ ontbreekt sla je de plank volledig mis. Iets wat vaak vergeten wordt is de allesbepalende rol van gordijnen om een woning sfeervol te maken. Naar onze mening mogen de juiste gordijnen zeker niet ontbreken in een sfeervolle woning. Weet jij al wat de kracht van gordijnen op maat is? In dit artikel vertellen we er graag meer over.

Veelzijdig

Het grootste voordeel van gordijnen is dat ze ontzettend veelzijdig zijn. Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op! En dat is natuurlijk ook heel fijn, want gordijnen zijn een ware blikvanger voor de ruimte. Ze nemen een groot gedeelte van de ruimte in beslag, dus wanneer deze niet geschikt zijn voor het interieur zullen ze ook minder sfeerverhogend zijn. Gelukkig is dat niet nodig, want voor iedere interieurstijl zijn er wel passende gordijnen te vinden. De mogelijkheden zijn eindeloos! Je kunt de gordijnen geheel op maat laten maken en ook nog eens tussen allerlei verschillende stoffen en kleuren kiezen. Zo zorg je ervoor dat het gordijn perfect aansluit op jouw interieur. Kies voor gladde en strakke gordijnen in een modern interieur of versterk juist de klassieke uitstraling met velours gordijnen. Jij hebt de sfeer in huis zelf in de hand

Meerdere plooien of toch niet?

Het leuke van gordijnen is dat je deze geheel naar eigen wens kunt samenstellen. Hierdoor passen ze altijd perfect binnen ieder interieur. Zo kun je ook kiezen voor een enkele plooi, meerdere plooien of gewoon helemaal niet natuurlijk. Maar wat is nu het voordeel van een geplooid gordijn?

Met plooien kun je de gordijnen een finishing touch geven. Hierdoor krijgen ze direct een geheel nieuwe uitstraling. Kies voor een enkele plooi, dubbele plooi of misschien zelfs wel de waveplooi. Een dubbele plooi past perfect binnen een klassiek interieur, terwijl een enkele plooi weer meer geschikt is voor een modern en strak interieur. Bespreek samen met de leverancier van de gordijnen welke mogelijkheden er allemaal zijn, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Veelzijdig

Met alles te combineren

Natuurlijk bestaat er niet maar één type gordijn. Inmiddels beschik je over tientallen verschillende keuzes. Ga je voor een rolgordijn, vouwgordijn of misschien zelfs wel plisségordijn? Al die verschillende mogelijkheden maken het niet alleen heel leuk om voor raambekleding te shoppen, maar soms stiekem ook wel een beetje lastig. Gelukkig betekent het niet dat je slechts maar bij één gordijn kunt blijven, want gordijnen kunnen ook nog eens eenvoudig met andere soorten raambekleding gecombineerd worden. Wanneer jouw rolgordijn bijvoorbeeld nog te veel licht doorlaat in de slaapkamer, kun je er altijd nog voor kiezen om deze met overgordijnen te combineren. Veelzijdigheid ten top!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.