Iedereen heeft wel eens een mol in de tuin. En wanneer je jouw grasveld mooi wilt houden, is dit niet fijn wanneer er een mol actief is. Een mol kan je gazon zo verpesten dat je de hoop langzaam verliest om nog een mooi gazon te behouden. Gelukkig zijn mollen makkelijk te verjagen uit je tuin. Je hoeft alleen maar te weten wat je allemaal nodig hebt. En hoe je de middelen precies gebruikt. In dit artikel nemen we een aantal goede mogelijkheden met je door.

Mollen verjagen met carbid

Je kent carbid schieten vast wel. Karbid schieten geeft een harde knal en werd vroeg gebruikt om boze geesten te verjagen. Vandaag de dag wordt het tijdens feestdagen gebruikt. Maar wist je dat mollen verjagen met carbid tegenwoordig ook mogelijk is? Mollen carbid schieten is een zeer populaire manier om een mol uit je tuin te jagen.

Mollen verjagen met carbid

Zo werkt carbid schieten

Wanneer je carbid wilt schieten heb je een melkbus nodig. Echter wordt deze niet vaak meer gebruikt en komen ze ook niet veel meer voor. Daarnaast zijn de melkbussen die vandaag de dag veel worden gebruikt niet geschikt om carbid te schieten. Het is dan ook raadzaam om een melkbus te kopen bij een expert. Zij hebben melkbussen die stevig genoeg zijn om carbid mee te schieten.

Carbid wordt dus niet alleen gebruikt met oud en nieuw. Met carbid is het ook heel goed mogelijk om mollen te verjagen. Hiervoor is mollen carbid gemaakt. Dit zijn kleine brokjes materiaal. Mollen carbid is ecologisch, waardoor het niet voor verstoring zorgt voor de natuur. Met mollen carbid worden de mollen verjaagd. Waardoor ze niet gedood worden. Je kunt mollen carbid in een molshoop gooien. Graaf het eerst open en gooi er vervolgens het carbid in. Op deze manier zal er gas vrijkomen. Dit gas zal de mol wegjagen. Het is dan ook belangrijk dat dit gas zich goed zal verspreiden. De tunnel mag dan ook niet instorten. Wanneer je meerdere molshopen hebt, dien je deze allemaal te voorzien van carbid. De mollen zullen vluchten voor deze onaangename geuren en zullen naar een ander gebied trekken.

Mollen carbid is dus een diervriendelijk middel om mollen mee te verjagen. De beestjes kunnen zo blijven leven om hun functie in de natuur te behouden. Zo eten de beestjes larven die op hun beurt schade aan kunnen richten bij planten. Mollen zijn dus nuttige beestjes die je het liefst niet dood maakt. Wil je mollen niet doden dan kan carbid dus een goede keuze voor je zijn.

Een mol verjagen met carbid is dus een goede mogelijkheid. Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Door mollen met carbid te verjagen zorg je ervoor dat ze niet doodgaan. Je verjaagd ze alleen maar zodat ze naar een ander gebied kunnen trekken. Wel is het aan te raden om je goed in te lezen over het gebruik van carbid. Het is namelijk zo dat je het goed moet toedienen, ander zal het niet effectief zijn.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.