Het kan zijn dat u zit te denken om uw kamer te behangen. Tegenwoordig is een keuze maken erg moeilijk. Niet alleen zijn er duizenden soorten behang, maar ook duizenden winkels waar je het dan kan kopen. Waar begint u überhaupt? U kan eigenlijk alle kanten op. Denk goed na of u een structuur wilt op uw muur, en wat voor een sfeer u wilt creëren. Wees niet bang om een statement te maken in uw kamer. Lees verder als u ook een extra behangexpert wilt worden.

Speciaal behang

Voor speciaal behang, bijvoorbeeld foto behang, of behang voor uw kinderkamer, is het belangrijk om extra specifiek te weten wat u wilt. Bij kinderbehang kunt u bijvoorbeeld denken aan of u het genderneutraal wilt hebben, of neutraal genoeg dat u het er niet af hoeft te halen als het kind het een beetje uitgroeit. Ook kunt u het bijvoorbeeld aan laten sluiten bij de interesse van het kind. Of dat u het juiste heel specifiek wil laten passen bij de leeftijd waar ze in zitten.

Bij fotobehang is het goed om zeker te weten wat u wilt en waarom u dat wilt. Zorg dat u of uw kind het niet ontgroeid… Dan heeft u zoveel moeite gedaan voor niks. Denk ook goed aan of het past bij de rest van de kamer, en de meubels. Meestal is het idee van fotobehang om de hele kamer een soort bijzondere sfeer te maken, zoals een bos. Vaak vinden jongens het ook heel gaaf om een auto op hun muur te hebben, misschien handig om dan even stil te staan of dit lang leuk blijft!

Patronen

Bij patronen kan je denken aan iets simpels als streepjes of een tegelstructuur. Maar u kunt ook voor wat meer uitgesproken gaan, zoals barok behang. Of juist het tegenovergestelde, waarbij u gewoon 1 kleur uitkiest. Ook is er tegenwoordig veel behang te krijgen die een structuur lijkt aan te brengen op uw muur. Dit kan een effect met licht zijn, maar ook echt in het papier van het behang zitten. Ook kan je bijvoorbeeld behang nemen waar het lijkt op tegeltjes of hout. Ook bloemetjesbehang maakt een echte comeback. Met alle soorten en maten. Van hele natuurlijke grijstinten naar hele kleurrijke rozen. Zeker waard om over na te denken. Dit soort uitgesproken behang is ook heel mooi bij gouden meubels of decoratie.

Natuurlijk behang

De grootste trend van dit jaar is natuurlijk behang. Of dat nou gedroogde bloemen zijn, een bos, of natuurlijke kleuren. Mensen zijn er gek op. Ook natuurlijke houtpatronen doen het goed dit jaar. Waarschijnlijk omdat we de hele dag binnen zitten en dus wel behoefte hebben aan wat natuur om ons heen. Het is eigenlijk mogelijk alles na te laten maken met behang. Ook is het daarbij ook nog eens heel betaalbaar.

Dus waar u ook voor kiest, behang is zeker een  goede optie als u eraan denkt om uw kamer leuker te maken. Zoek inspiratie online of in bladen en bedenk goed welke kleuren u wilt dat terugkomen in uw kamer. Straks wordt u ook een echte behangexpert!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.