Een open vakkenkast is een pronkstuk in je huis, maar hoe richt je hem zo in dat het een mooi geheel wordt? Aangezien alles in het zicht ligt, wordt het al snel een zooitje. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Een pronkstuk vraagt om nog bijzonderdere pronkstukken. Ga dus op zoek naar je mooiste accessoires of andere spullen met een bijzonder verhaal. Dat maakt de kast naast decoratief ook nog eens super persoonlijk. Wil je de kast ook met de rest van het interieur laten matchen? Zoek er dan een ander meubel in dezelfde stijl bij, zoals een salontafel van mangohout. Benieuwd geworden naar de rest van de tips? In dit blog vertellen we alles over het stylen van een open vakkenkast.

Kleur bekennen

Wil je chaos voorkomen, ga dan voor eenheid. Eenheid creëren in een uiteenlopend assortiment spullen lijkt best een uitdaging. Maar beperk je jezelf tot drie kleuren, dan zul je zien dat het een stuk makkelijker wordt. Kies bijvoorbeeld voor drie kleuren die ook in de rest van je interieur terugkomen. Zo vormen niet alleen de spullen een eenheid, maar vormt de kast ook met de rest van het interieur een kloppend geheel. Heb je spullen die niet in het palet passen, maar die je wel graag kwijt wilt in de kast? Schaf dan een paar mooie manden of dozen aan en stop de spullen daar in. Zo hou je de kast geordend en opgeruimd.

Zorg voor ritme

Ritme is de sleutel tot een geordende en toch sfeervolle vakkenkast. Zet je in het ene vak één enkel opvallend voorwerp neer, dan kun je in dat vak ernaast heel goed meerdere items neerzetten. Heb je heel veel kleine items? Cluster die dan in één vak. Daardoor behoud je de rust en staat het niet rommelig. Zorg daarnaast ook voor ritme in de meubels in de rest van de kamer. Heb je een vakkenkast van mangohout, kies dan bijvoorbeeld ook voor een tv meubel van mangohout. Als alle meubels compleet anders zijn begint de chaos daar al en is het moeilijk om dan nog de rust te bewaren in de vakkenkast.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.