Ben je toe aan een nieuwe kledingkast? Of ga je wellicht verhuizen en moet je je hele uitzet nieuw kopen? Dan zal je voor een enorme uitdaging komen te staan. Het kopen van een kledingkast is namelijk een stuk minder gemakkelijk dan gedacht. Waar je vroeger slechts keuze had uit een handvol kledingkasten, is het aanbod tegenwoordig een heel stuk groter. Dit maakt het ook direct een stuk lastiger om een kledingkast te vinden die volledig aan jouw wensen voldoet. Want hoe vind je nu dé perfecte kledingkast? Waar moet je op letten? Welke kast past bij jou?

Er zijn een aantal punten waar je rekening mee kunt houden. Allemaal zaken die van belang zijn bij het kopen van een goede kledingkast. Hierbij kun je denken aan de beschikbare ruimte in de kamer, maar ook aan de kleding die je draagt. Een zakenman die veel pakken draagt zal bijvoorbeeld veel meer baat hebben bij een uitgebreid hanggedeelte dan iemand die dol is op casual kleding en voornamelijk T-shirts draagt. De perfecte kledingkast hangt dus niet alleen af van jouw eigen smaak, de grootte en de stijl van de kamer, maar ook van de wijze waarop je deze in gaat delen. Hier volgen enkele tips om je op weg te helpen en antwoord te geven op die ene belangrijke vraag: hoe vind je de perfecte kledingkast?!

Grootte van de slaapkamer

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het kopen van een nieuwe kast, maar het is uiteraard wel enorm belangrijk. De grootte van de slaapkamer vertelt je namelijk welke kast geschikt is voor gebruik. Hierbij is het eerst belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende kasten. Populaire kasten van nu zijn de schuifdeurkast, draaideurkast of de standaard kast met openslaande deuren.

Bij het bepalen van de grootte van de kast moet je niet alleen rekening houden met de beschikbare ruimte in de slaapkamer, maar ook met de wijze waarop er voldoende ruimte overblijft om deuren te openen en te sluiten. Wanneer de kastdeuren enkel naar buiten toe geopend kunnen worden, betekent dit dan ook dat er extra veel ruimte in de slaapkamer aanwezig moet zijn. Het is immers niet handig als de kastdeur tegen een ander meubelstuk komt en hierdoor maar half geopend kan worden.

Indien er weinig ruimte in de kamer aanwezig is, dan is het ook verstandig om voor een schuifdeurkast te kiezen. Hierbij blijft de kast in de rails, waardoor er geen extra ruimte nodig is en je over een compacte opbergkast beschikt.

Kledingstijl

Ook je persoonlijke kledingstijl speelt een zeer belangrijke rol bij het bepalen van de juiste kledingkast. Draag je bijvoorbeeld veel pakken, jurkjes of rokjes? Dan is het fijn als je over een uitgebreid hanggedeelte beschikt. Zo kan alles netjes uitgehangen worden, waarmee je het risico op strijken verkleint. Maar ben je juist dol op het dragen van simpele T-shirts en jeans? Dan is enkel een zeer uitgebreid leggedeelte een stuk verstandiger. Combineren kan natuurlijk ook, maar bepaal wel van tevoren of nu juist een hang- of leggedeelte jouw voorkeur heeft. Zodat je ervoor kan zorgen dat hier de meeste ruimte aan wordt gegeven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.