Puzzelen heeft ergens een stoffig imago opgebouwd door de jaren heen. Toch is de populaire hobby nooit echt verdwenen. Zeker in de donkere winterdagen maakt puzzelen steeds weer zijn opmars en in de tijd van nu is het hipper geworden dan ooit tevoren. Puzzels online kopen is een van de makkelijkste manieren om te starten met deze altijd weer vernieuwende hobby. Of het nu gaat om een puzzel van 1000 stukjes of meer, een 3d puzzel of een puzzel voor het hele gezin. Online vind je in een handomdraai een gigantisch aanbod aan puzzels.

Van striptekenaar tot puzzelgenie

Misschien wel een van de meest bekende puzzelmerken in ons land van dit moment zijn de Jan van Haasteren puzzels. De striptekenaar die bekend is van Baron van Tast en Tinus Trotyl zorgt voor grote puzzelprenten die hij oorspronkelijk ooit voor Jumbo is begonnen te tekenen. Met de kleurrijke, speelse illustraties waarop altijd iets nieuws te ontdekken is vallen zijn puzzels enorm in de smaak. De afbeeldingen op deze puzzels zijn uitdagend door de scherpe details en tekenstijl. De prenten verzorgen grappige en/of herkenbare situaties en wanneer je lang naar de puzzels kijkt kun je steeds weer nieuwe scenario’s ontdekken die zich binnen het geheel afspelen.

Hey! Het zijn de puzzels van Heye

Wanneer je zoekt naar grote puzzels met mooie prenten dan kun je ook terecht bij Heye puzzels. Ook deze reeks aan puzzels zijn geschikt voor de oudere puzzellaar die graag een mooie prent ziet ontstaan bij het uitleggen van zijn of haar puzzel. Heye is een Duitse fabrikant. De samenwerking tussen beroemde kunstenaars maakt dat dit merk zo’n prachtige, interessante prenten verkregen heeft. Vele beelden zullen de aandacht trekken door hun speelsheid en dromerige taferelen. Iets wat Heye wellicht overeenkomstig heeft met onze Nederlandse van Haasteren is dat op veel puzzels een heleboel te zien is. Het zijn ware eyecatchers.

Therapeutisch werken

Van kinds af aan beginnen we eigenlijk al met puzzelen. Van de makkelijke puzzels met slechts een tiental stukjes groeien we uit naar puzzel klassiekers van bekende merken in de meest prachtige prints. Duizend stukjes, vijftienhonderd, sommige wagen zich zelfs aan puzzels die tot ver in de duizenden gaan. Het maken van een puzzel werkt rustgevend. Op een regenachtige middag aan een tafel zitten werken aan een grote puzzel is het ultieme moment van rust voor velen. Het eindelijk afronden van een puzzel waar je misschien al dagen, weken of soms maanden aan hebt zitten werken geeft voldoening en het mooiste is dat wanneer het af is je hem kan afbreken en weer opnieuw kan maken. Puzzelen lijkt misschien een solo hobby maar niets is minder waar. Ook puzzelen is een activiteit die je met gemak samen kan doen.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.