Zoem, zoem, zoem en je bent weer wakker. Het geluid van een bromvlieg terwijl jij van je nachtrust probeert te genieten is wellicht het meest irritante dat er bestaat. En het zijn niet alleen bromvliegen die je ’s nacht kunnen wakker houden, maar ook een ordinaire vlieg of mug kan knap vervelend zijn. Je ging naar bed zonder jeuk, en staat op me een hele collectie muggenbulten. Insecten in huis zijn dus een probleem waar we graag zo snel mogelijk vanaf zijn maar wat kun je ertegen doen?

Waarom een raamhor?

Iedereen heeft er last van, insecten die je nachtrust verstoren. Eerst proberen we het op te lossen met muggenspray, waardoor de hele kamer stinkt naar chemisch spul. Daarnaast lijken de muggen er ook niet zo veel last van te hebben en heb je nog steeds geen goede nachtrust. Het muggenlampje stinkt in ieder geval niet en lijkt ook beter te werken dan een spray, maar veel mensen vinden het ook niet erg prettig om het licht aan te hebben terwijl men probeert te slapen. De laatste ingreep, en tevens de beste, is het weren van muggen door het installeren van een raamhor van Topjaloezieen.nl.

Wat is een raamhor?

Een raamhor is een constructie die je in of voor het kozijn plaatst en die ontworpen is om muggen en andere insecten te weren. Dit wordt gedaan door een stuk gaas dat in het hor geplaatst wordt. Het gaas is dusdanig compact dat insecten er niet doorheen kunnen, maar wel groot genoeg zodat er nog frisse lucht binnenkomt. Door deze vrij simpele ingreep kun je dus voorkomen dat insecten uw huis binnenkomen en daar voor overlast zorgen. Bovendien kan een raamhor ook positieve effecten hebben voor hooikoortspatiënten, omdat bijvoorbeeld een pollengaas geïnstalleerd kan worden dat naast insecten ook pollen buiten houdt

Wat voor soorten raamhorren zijn er?

Bij de aanschaf van een raamhor kunt u kiezen uit bepaalde opties. De meest simpele optie is een inzethor die u als het ware in kozijn plaats en alleen in zijn geheel verplaatst kan worden. Wilt u vaak uw raam open doen, of af en toe het hor verwijderen, bijvoorbeeld in de winter, dan is dit wellicht niet het beste model. Naast het inzethor zijn er ook plisséhorren. Deze hebben verstelbare horren, waardoor u gemakkelijk bij uw raam komt.

Hoe moeilijk is de installatie?

Een hor is niet erg moeilijk te installeren. Zowel klik horren als plak horren plaats je in het kozijn zonder schroeven. Een kind kan de was doen. Een hor is dan ook een erg gemakkelijke en nette oplossing voor een insecten probleem. Daarnaast kun je een hor vaak op maat laten maken, zodat deze perfect in uw raamkozijn past.

Wat kost een raamhor?

Natuurlijk is de prijs van een raamhor afhankelijk van meerder factoren. Besteld u uw raamhor op maat dan hangt de prijs natuurlijk heel erg af van de afmetingen van het raamhor. Afgezien van verschillen in prijs door verschillende afmeting varieert de prijs ook door het soort raamhor dat u aanschaft. Een inzethor is de meest simpele variant en daardoor ook de goedkoopste. Een raamplisséhor is een luxere variant en daardoor ook duurder in de aanschaf.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.