Een rechthoekige schaduwdoek is de nieuwe parasol. Niet alleen geeft het verkoeling in de zomer, ook brengt het sfeer in je tuin. In tegenstelling tot de ouderwetse parasol neemt een rechthoekige schaduwdoek vrijwel geen ruimte in beslag. Geen gedoe met zware onderstellen die kostbare ruimte in uw tuin innemen. Een schaduwdoek is voor vrijwel ieders tuin geschikt, ongeacht hoe groot deze is. Zelfs boven het terras van de kleinste achtertuin kan een schaduwdoek gehangen worden. Ze zijn licht van materiaal en qua design erg aantrekkelijk. Het type stof is naar wens af te stellen, evenals de kleur, textuur en de algehele sfeer die het uw tuin geeft. Ze zien er erg modern uit en doen een beetje denken aan luxe strandtentjes die je op Ibiza ook wel kunt vinden.

Sfeer in huis, maar dan milieubewust

De elektrische haard is de moderne opvolger van de ouderwetse gashaard. Gashaarden zijn tegenwoordig not done, zeker gekeken naar de milieubelasting die het veroorzaakt. Een elektrische haard stoot geen fijnstof of CO2 uit en er hoeven dan ook geen bomen voor gekapt te worden. Een elektrische haard is de ideale oplossing voor mensen die sfeer in hun huis willen brengen. Voor ieders huis is er wel een type te vinden. De moderne elektrische haarden zien niet te vergelijken met die van vroeger. De technologie is er sterk op vooruit gegaan, waardoor het vuurspel van een elektrische haard bijna niet te onderscheiden is van die van een gas- of stookhaard.

Voordelen van een elektrische haard

Het grote voordeel van een elektrische haard is dat je geen gedoe zal hebben met de aansluiting ervan. Een elektrische haard heeft namelijk geen gasaanvoer of rookafvoer nodig en is hierdoor alleen afhankelijk van energieaanvoer. Je hoeft simpelweg de stekker in het stopcontact te steken en klaar. Er bestaan zelfs vrijstaande modellen die zo draagbaar zijn, dat je ze eenvoudig van kamer naar kamer kunt verplaatsen. Daarnaast scheelt dit type haard aanzienlijk in onderhoud. Zo heb je geen last van roet in de kachel of stof in huis. Ten slotte misschien wel het aantrekkelijkste aan een elektrische kachel zijn de kosten. Vergeleken met een gashaard zal je aanzienlijk besparen op je gasrekening. De ‘stookkosten’ van een elektrische haard kunnen al zo laag uitvallen als 0,05 euro per uur, terwijl dit bij een standaard gashaard al gauw tegen zo’n 0,40 euro per uur uitkomt. Zo bespaar je niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee.

De buiten warmtelamp, nooit meer een koud terras

Ooit het plezier ervaren van een warmtelamp buiten op het terras, dan zal deze ervaring je zeker zijn bijgebleven. ’s Avonds nog lekker lang door kunnen borrelen buiten zonder kou te lijden. Begint het een beetje fris te worden, zet je de warmtelamp lekker aan. Ideaal voor die zwoele, nazomerse avonden. Een kampvuur is natuurlijk gezellig, maar niet iedereen heeft er de tuin voor (of de vaardigheden om een vuur te maken). Een warmtelamp past bij ieders terras en is in verscheidene designs verkrijgbaar. De moderne designs zijn een plezier voor het oog en een ware aanvulling op een mooie lounge set. Binnen zitten doen we al genoeg, waarom zouden we het buiten dan niet wat knusser maken?

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.