De kinderslaapkamer is misschien wel dé ruimte waar je als ouders de meeste aandacht en liefde in investeert. Helaas is niet iedereen gezegend met ruime slaapkamers voor ieder gezinslid. Er is eigenlijk altijd wel één iemand die genoegen moet nemen met een kleinere slaapkamer. Natuurlijk wil je je kind het liefst de ruime kamer geeft die het nodig heeft en verdiend. Gelukkig betekent een kleine ruimte dan ook niet direct dat er ook geen mogelijkheden meer zijn om deze praktisch in te richten. Door de juiste keuzes te maken kun je enorm veel ruimte besparen en is er wellicht zelfs meer mogelijk dan je ooit had gedacht.

Ben jij op zoek naar manieren om meer ruimte te besparen in de kinderslaapkamer of deze optisch groter te laten lijken? In dit artikel vind je enkele tips om je op weg te helpen.

Hoogslaper

Een hoogslaper is voor veel kinderen dé ultieme droom. De meeste kinderen vinden het heerlijk om lekker hoog te slapen. Naast dat je kind dit waarschijnlijk geweldig zal vinden is het ook nog eens enorm praktisch. Een hoogslaper zorgt er namelijk voor dat je meer met de hoogte in de ruimte kunt doen. Hierdoor blijft er op de grond meer ruimte over voor andere zaken. Zo kun je onder de hoogslaper bijvoorbeeld een fijn speelplekje voor je kind maken of een bureautje waar hij of zij straks het huiswerk op kan doen of gewoon lekker kan tekenen of lezen.

hoogslaper

Het is zelfs mogelijk om een kledingkast op maat te laten maken en deze onder de hoogslaper te plaatsen. Hierdoor hou je veel meer ruimte over in de rest van de slaapkamer. Fijn voor je kind om lekker te spelen of om nog wat andere praktische toevoegingen te doen.

Creëer rust in de slaapkamer

Het is in de kinderslaapkamer altijd een enorme strijd tussen praktische meubels en speelplezier. Zodra je kind ouder wordt, zal het steeds vaker in zijn of haar kamer willen spelen. Daardoor wordt de kamer steeds meer een mooie speelkamer, maar blijft er weinig ruimte over om te relaxen. Bovendien neemt dit ook nog eens ontzettend veel ruimte in beslag.

Om meer ruimte te creëren is het daarom ook belangrijk om tevens van extra rust te genieten. Kies er dan ook voor om zoveel mogelijk speelgoed buiten de slaapkamer te bewaren. Geef de muren een rustgevende kleur en zorg ervoor dat alles netjes opgeruimd kan worden voor het slapengaan. Door meer rust in de slaapkamer te creëren, zal je ook zien dat de nachtrust aanzienlijk verbetert.

Extra tip: kies voor een bed met veel opbergruimte. Hier kan eventueel nog wat extra speelgoed in worden opgeborgen. Zo is het speelgoed wel uit het zicht en geniet je van een rustige sfeer in de kinderslaapkamer, maar kan je kind hier overdag ook gewoon lekker mee spelen. Bovendien hoef je zo geen extra kasten en speelgoedbakken in de kamer te plaatsen. Dat bespaart weer flink wat ruimte.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.