Heb jij een Siemens koffiemachine? Dan is Siemens reinigingstabletten kopen een prima idee. Door het gebruik van deze tabletten kun jij de machine vrij van kalk houden. Dit maakt dat je de levensduur van de koffiemachine verlengt en dat jouw kopje koffie ook veel langer blijft smaken. Want een koffiemachine met kalkaanslag werkt gewoon minder goed en levert mindere koffie af. Met Siemens reinigingstabletten kun je dit probleem een halt toeroepen.

 

Zo heb je zo lang mogelijk plezier van jouw koffiemachine

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk plezier hebben van jouw koffiemachine. Door het gebruik van reinigingstabletten raakt de machine in elk geval niet verstopt. Het is een gegeven dat elk apparaat dat met water werkt, regelmatig ontkalkt moet worden. Dit kan met een tablet, aan de andere kant is er ook een vloeibare variant beschikbaar. In beide gevallen zal jouw machine langer werken.

 

Los de tablet op in lauw water

Het werken met reinigingstabletten is een prima idee. De tabletten zijn klein en gemakkelijk te gebruiken. Ook het doseren is erg eenvoudig; je weet dat één tablet genoeg is om het apparaat te ontkalken. De Siemens koffiemachines hebben een speciale opening voor de reinigingstabletten Je schuift de tablet daar in en je hebt er verder geen omkijken naar. Dan weet je dat de machine op de beste manier ontkalkt wordt. Mocht je nou een koffiemachine hebben zonder speciale opening, los de tablet dan op in lauw water en giet het mengsel vervolgens in de koffiemachine.

 

Reinigingstablet is handiger dan het gebruik van vloeistof

Groot voordeel ten opzichte van het gebruik van een vloeistof is de dosering. Kies je namelijk voor een vloeistof, dan moet je altijd met een maatbeker gaan werken. In de meeste gevallen kun je de vloeistof overigens gewoon in het waterbakje gieten. Het reinigingsmiddel wordt vervolgens via het waterbakje door de machine geleid.

 

Het effect merk je meteen

Dat we altijd te maken krijgen met kalkaanslag, heeft te maken met de hoge concentratie van kalk in ons leidingwater., dit leidingwater wordt hard genoemd. Merk je dat behalve de koffiemachine ook bijvoorbeeld de wasmachine minder werkt, dan zou je kunnen kiezen voor een waterontharder. Deze ontharder werkt vaak met hars deeltjes. Hard leidingwater stroomt de ontharder binnen en verlaat door het werk van de hars bolletjes veel zachter deze ontkalker. Het effect merk je meteen. Handdoeken komen zachter uit de wasmachine en je haar voelt na een douchebeurt veel minder dof en droog aan.

 

Pak het probleem bij de kern aan

Is er alleen sprake van kalkaanslag bij de koffiemachine, dan kun je met een reinigingstablet van Siemens prima uit de voeten Is het probleem groter, dan zou je kunnen overwegen om een waterontharder te laten plaatsen. Dan pak je het probleem van kalkaanslag meteen bij de kern aan. Je hebt dan minder kalk in de voegen en omdat je minder zeep gebruikt voor bijvoorbeeld de wasmachine of de vaatwasser, is het nog veel beter voor het milieu ook.

 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.