Ben je op zoek naar de slaapkamer trends 2021? Goed dat je hier een kijkje komt nemen. Laat je maar eens inspireren door de mooie trends. Zeker weten dat jij er wat moois van kunt maken. Vaak heb je al een tijdje het idee dat je je slaapkamer wilt veranderen, maar waar moet je beginnen? Je hebt teveel ideeën of je hebt juist geen idee wat je wilt doen. Daarom raden wij je aan om de slaapkamer trends 2021 door te nemen, maar ook de interieur trends 2021. Ook daardoor kun je nog meer ideeën krijgen over wat er allemaal mogelijk is qua kleuren en materialen. We hebben een aantal trends voor je op een rijtje gezet en daar kun jij dan je inspiratie uit halen. 

Materialen kiezen

Misschien denk je bij de slaapkamer niet direct aan marmer en aan natuursteen. Toch is dit een slaapkamer trend voor 2021. Om te beginnen zorgt marmer voor een luxe uitstraling. Ook zou je kunnen denken aan een marmeren vloer. Je zou ook iets kunnen kopen wat de uitstraling heeft van marmer, dit is wat goedkoper in de aanschaf. Marmer kun je terug laten komen in kleinere items, zoals in de spiegel of bij de nachtkasjes. Juist die kleine aanpassingen maken het verschil tussen een gewone slaapkamer en jouw luxe slaapkamer. Marmer is naast een slaapkamer trend ook een echte badkamer trend voor 2021. Er zijn veel toepassingen mogelijk voor het luxe materiaal marmer.

Kleuren kiezen voor de slaapkamer

Als je eens totaal wat anders wenst, dan kan een kleurenpalet je daarbij helpen. Paars is een kleur die je veel meer terug gaat zien en kan dan ook goed gecombineerd worden met licht- en donkerpaars. Deze warme kleur zorgt voor rust in de slaapkamer. Ook donkerblauw en rood kunnen goed gecombineerd worden met deze tinten. Durf jij deze fraaie en warme kleuren in jouw slaapkamer te gebruiken? Of kies jij liever voor natuurlijke kleuren beddengoed, zoals een zacht, wit hoeslaken?

Kleuren kiezen voor de slaapkamer

Zelf de slaapkamer samenstellen

Je hebt standaard indelingen als het over slaapkamers gaat, maar vaak wil je dan toch een aantal items net even wat anders. Het is dan een goed moment om je slaapkamer zelf samen te stellen. Dit is ook een slaapkamer trend voor 2021. Wat kun je het beste doen?

  • Bekijk de huidige slaapkamer en noteer wat je wel/niet wilt.
  • Ga na welke kleuren je aanspreken.
  • Wat heb je allemaal nieuw nodig? Bed? Nachtkasjes? Nieuwe vloer? Lampen? Wanddecoratie? Welke van de huidige spullen gebruik je opnieuw?
  • Stel je budget samen, zodat je weet wat je ongeveer te besteden hebt.

Dit zijn zomaar een paar items waar je aan moet denken als je je slaapkamer zelf samen gaat stellen. Als je huidige matras of bed bijvoorbeeld nog goed is kun je dit behouden. Een andere indeling kan al veel verandering geven in je slaapkamer.

Ruimtelijk indelen

De slaapkamer kan heel vol zijn, maar als je wat meer ruimte hebt is het wel zo prettig. Je komt dan echt tot rust wanneer je naar bed gaat of even wilt lezen. Zorg daarom dat je hem ook ruimtelijk in gaat delen en zorg dat er voldoende ruimte is om te lopen. Een inloopkast naast de slaapkamer kan bijv. een optie zijn als je op de slaapkamer te weinig ruimte hebt voor een kledingkast.

Effecten aan de muur

Als je niet houdt van kale muren, dan zou je kunnen denken aan wat leuke items voor aan de muren. Schilderen misschien of wat mooie foto’s? Het ligt er maar net aan wat jij mooi vindt en of je een rustige of drukke slaapkamer wenst. Als je rustige kleuren gebruikt, die wat neutraal zijn, dan zal wat kleur aan de muur de slaapkamer verfraaien. Je voelt je er dan nog meer thuis en het wordt er gezelliger en sfeervoller door.

2021, welke trends volg jij?

De trends voor 2021 op het gebied van de slaapkamer zijn bekend, maar ook de tuin trends 2021 staan voor je klaar. Misschien is het voor jou alleen van belang dat je de slaapkamer en keuken trends van 2021 gaat bekijken? Neem daarvoor alle tijd, bekijk de mogelijkheden en kies wat jou aanspreekt. Het gaat er om dat je je thuis voelt in de ruimten in de woning en dat je het naar eigen wens in kunt richten. Er is gelukkig erg veel mogelijk en alles kan op maat worden gemaakt, ook voor jouw woning!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.