We zien tegenwoordig steeds meer speciale bedden voor ouderen op de markt verschijnen. Dat is ook niet zo gek aangezien steeds meer ouderen klagen over de ongemakken die zij dagelijks moeten doorstaan tijdens het in- en uitstappen van hun gewone bed. Een speciaal seniorenbed zal verschil moeten maken in dit ongemak. Ook voor ouderen is een goede nachtrust van cruciaal belang voor de gezondheid. Toch is het vinden van het juiste seniorenbed nog best een opgave. Als je zoektocht begint naar speciale bedden voor ouderen zal je merken dat de websites er niet om liegen. Vrijwel iedereen beloofd de beste bedden tegen de laagste prijzen. Maar is dat ook wel zo? Waar moet je op letten als je een seniorenbed voor je ouders of voor je zelf wilt aanschaffen? Wij zochten het uit!

Kwaliteit versus prijs

In de slaapkamer van de toekomst verwachten we bedden te kunnen plaatsen voor elke leeftijdscategorie. Een bed die aan de behoeftes van de mens op die leeftijd kunnen voldoen. Ondanks dat het heel begrijpelijk is dat je bij speciale bedden voor ouderen enkel zoekt op de prijs, is het ook belangrijk om bij jezelf na te gaan hoeveel kwaliteit verloren gaat om de prijs zo laag mogelijk te houden. Een bed moet stabiel genoeg zijn om een oudere het balans en vertrouwen te geven dat ze kracht kunnen zetten. Bovendien mag het bed niet aan 1 kant leunen, omdat de kans groot is dat een senior veel kracht zet op één gebied van het bed. Daarnaast is het enorm belangrijk dat het bed over hoogtestanden beschikt, zodat je een hoogte kunt uitkiezen die het meest geschikt is voor jouw situatie. Op een gewoon bed bespaar je ook niet, waarom zou je dat dan wel doen op speciale bedden voor ouderen? Ook als oudere verdien je een heerlijke en veilige nachtrust. Kies dan ook altijd voor een prima prijs-kwaliteitsverhouding en laat je niet verleiden door bijzondere acties of schreeuwerige slogans.

Speciale bedden voor ouderen: denk ook aan het matras

Veel mensen vergeten na de aankoop van een kwalitatief sterk bed om ook een goed matras aan te schaffen. Dit is echter van essentieel belang voor het ligcomfort van de oudere. Gelukkig zijn er ook speciale matrassen uitgebracht voor de oudere generatie onder ons. Deze matrassen zijn specifiek gericht op het ondersteunen van een verouderd en broos lichaam. Hierdoor genieten ook de ouderen van een heerlijke nachtrust met optimale ondersteuning van het lichaam. Hierdoor staan ze minder snel op met spierpijnen en zijn ook vage rug- en nekklachten verleden tijd.

Speciale bedden voor ouderen: kies voor een hoog-laag systeem

Een hoog-laag systeem wordt vaak toegepast bij speciale bedden voor ouderen. Op dit moment weet je precies hoe de situatie eruit ziet voor de oudere en hoe mobiel deze is. De toekomst kan je echter niet voorspellen en het is toch belangrijk om rekening te houden met de achteruitgang van de mobiliteit met de jaren. Bij een hoog laag systeem is het in de toekomst gewoon mogelijk om zorg op bed te krijgen en het bed weer elektrisch op normale hoogte te krijgen. Hierdoor veranderd er niks qua aangezicht aan het bed, maar is het wel gemakkelijker om later de zorg te ontvangen die nodig is.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.