Een dekbedovertrek moet niet alleen lekker zacht zijn, je warm houden maar tegelijkertijd vocht opnemen. Het mag er ook nog eens mooi uitzien. Het aanschaffen van een dekbedovertrek lijkt op eerste gezicht zo makkelijk, maar schijn bedriegt. Door het enorme aanbod dekbedovertrekken kan het nog best een lastig klusje zijn om het perfecte dekbedovertrek voor jou te vinden. Daarom hebben we in deze blog een stappenplan geschreven die jou helpt bij het kiezen van het juiste dekbedovertrek.  

Kies de juiste maat

Wanneer je op zoek gaat naar een dekbedovertrek dat voldoet aan al jouw wensen, is de eerste stap die moet maken: bepalen welke maat je nodig hebt. Door de juiste maat te kennen kun je al heel wat opties wegfilteren. Dit maakt je zoektocht naar een goed dekbedovertrek heel wat eenvoudiger. Het zou daarnaast ook heel jammer zijn als je een dekbedovertrek hebt gevonden die je mooi vindt en je er dan pas achter komt dat deze helemaal niet in de juiste afmetingen beschikbaar is. Het kiezen van de juiste dekbedovertrek doe je door te kijken naar de lengte en de breedte van het dekbed. De kleinste 1-persoons dekbedovertrek maat is 140×200 cm. Gevolgd door het 2-persoons dekbedovertrek van 200×200 cm. Wanneer je een groot bed hebt kan het zijn dat je zelfs een 240×200 cm dekbedovertrek of een 260×200 cm nodig hebt. 

Bepaal jouw stijl 

De stijl van jouw slaapkamer bepaald mede welk dekbedovertrek mooi staat in de gehele setting. Wanneer het hele interieur van de slaapkamer bestaat uit eenvoud en je bijna geen accessoires in de slaapkamer hebt staan, kan het mooi zijn om deze stijl voort te zetten. Je zou dan kunnen kiezen voor een neutraal, effen dekbedovertrek of voor een dekbedovertrek met een subtiele print. Dit maakt de kamer tot een geheel. Vind je het juist fijn om wat meer accessoires in de slaapkamer te hebben en ben je fan van een romantische sfeer? Dan kan een dekbedovertrek met bloemen of een sierlijk patroon de setting helemaal afmaken en juist zorgen voor heel veel sfeer en warmte. Het is belangrijk om goed stil te staan bij de stijl die bij jou en de slaapkamer past zodat je je helemaal thuis kunt voelen in de slaapkamer. 

Kleurkeuze 

De laatste en misschien wel meest bepalende keuze van het dekbed is de kleurkeuze. Het is mooi om voor kleuren te gaan die vaker terugkomen in de slaapkamer zodat de slaapkamer een geheel blijft. Je kunt je voorstellen dat wanneer je roze muren hebt, het minder mooier is om een bloemetjes dekbedovertrek in geel en rood te kiezen dan wanneer je gaat voor dezelfde tint roze. Kleuraccenten die vaker terugkomen in een ruimte zorgen voor een goed verzorgde, strakke uitstraling. Ongeacht of er veel of weinig accessoires in de ruimte staan. Wil jij een goed verzorgd interieur? Let dan goed op de kleuren die je kiest voor je beddengoed. Bij Cinderella.nl vind je een heel uitgebreid pallet van diverse kleuren en prints zodat er voor iedere slaapkamer een prachtige match te vinden is. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.