Met de komst van een nieuw jaar zitten interieurliefhebbers vaak ook met smart te wachten op de nieuwste interieur- en meubeltrends. Op het gebied van eettafels is er ieder jaar wel wat te beleven. Nu het jaar alweer een tijd terug van start is gegaan en de lente roept, kunnen de meesten onder ons dan ook niet wachten om hun huis weer te restylen. En hierbij natuurlijk gebruik te maken van de huidige meubeltrends. Ben jij toe aan een nieuwe eettafel of wil je simpelweg gewoon je huidige tafel vernieuwen? In dit artikel lees je precies wat dé meest trendy eettafels van dit moment zijn.

Boomstamtafels

Er is één trend die in de afgelopen jaren echt onverwoestbaar leek te zijn. Ook anno 2021 zien we deze nog veelvuldig terugkomen in de huidige woontrends. Hiermee bedoelen we natuurlijk de trend voor het gebruik van natuurlijke materialen in huis. Mensen merken steeds meer hoe belangrijk het is om duurzaam te leven en om respect te hebben voor de natuur. Een stukje van die natuur nemen ze dan ook maar al te graag mee naar huis. En met boomstamtafels is dit werkelijk mogelijk!

Een boomstamtafel is een eettafel waarbij het blad wordt gesneden uit een echte boomstam. Ze zijn tijdloos, massief en passen uitstekend bij de huidige woontrends. Het is bovendien ook geen tafel die je in iedere woning ziet staan, ze zijn uniek en geven het interieur direct een finishing touch.

Groot voordeel van boomstamtafels is dat het niet om massaproductie gaat. Hoe populair deze tafel ook mag worden, iedere tafel is uniek. Net als dat iedere boomstam uniek is. Hierdoor beschik je altijd over een unieke tafel in huis. Een houten boomstamtafel is een ware must!

Speelse vormgeving

Heel wat jaren zagen we dat er vooral rechthoekige vormen in huis werden gebruikt. Alle meubelstukken binnen het interieur hadden dezelfde vorm. De meeste eetkamertafels waren dan ook rechthoekig. Hoewel dat inderdaad voor de nodige eenheid zorgde, werd het geheel ook een beetje saai en eentonig. De afgelopen jaren is duidelijk geworden hoe belangrijk het toevoegen van contrasterende kleuren en vormen daadwerkelijk is. Dat zorgt voor meer diepgang in het interieur en geeft een speelse en unieke uitstraling.

Dit wetende is het ook geen wonder dat de meeste eettafels tegenwoordig over een zeer speelse vormgeving beschikken. Zo zijn ronde en ovale eettafels anno 2021 helemaal in. Groot voordeel van deze tafels is ook dat er eenvoudig meer zitruimte aan gecreëerd kan worden. Houd er wel rekening mee dat een ronde tafel vaak net iets meer ruimte in beslag neemt, dus meet de beschikbare ruimte van tevoren goed op.

Lichte eetkamertafels

Lichte eetkamertafels zijn anno 2021 helemaal in. Geen wonder. Ze brengen namelijk direct wat meer luchtigheid en kleur in een wat donkere woning en passen bij vrijwel iedere interieurstijl. Combineer een lichte eetkamertafel met robuuste en donkere stoelen voor een speels contrast en de eethoek ziet er direct een stuk interessanter uit en geeft jouw woning een unieke uitstraling!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.