Bijna iedereen kan een goed bad wel waarderen. Even lekker ontspannen na een lange werkdag of een romantisch avondje met je partner. Wijntje of biertje erbij en het is echt één groot feest. Ook met kinderen is het natuurlijk ideaal om een bad te bezitten. Zij genieten van lekker spelen in het water en jij hebt je handen vrij terwijl je geniet van hun plezier. Toch heeft een bad vaak ook één groot nadeel. Want door al dat sop en water kunnen er ook gevaarlijke situaties ontstaan. Voordat je het weet verlies je je grip bij het in- en uitstappen en maak je een flinke smakkerd. Met alle gevolgen van dien. Daarom is het altijd handig om ook een badgreep te installeren.

Een badgreep is een handig hulpmiddel wat voor extra veiligheid in- en rondom bad zorgt. Hierbij beschik je over een fijn hulpstuk om veilig uit het bad te kunnen stappen. Dit is zowel voor jong als oud enorm geschikt. Handig voor kinderen om niet onderuit te gaan tijdens hun spel. Maar ook voor senioren die al wat moeizamer het bad kunnen verlaten en door het sop soms in een vervelende valpartij verwikkeld kunnen raken. Kortom: iedereen is gebaat bij een badgreep. Bovendien zijn ze tegenwoordig ook nog in enorm veel verschillende stijlen verkrijgbaar, waardoor deze zelfs als geweldige, unieke accessoire kan gelden. Maar waar let je precies op bij de aanschaf van een nieuwe badgreep? Hier vind je enkele handige tips!

Verschillende uitvoeringen

Voordat je een badgreep aanschaft is het eerst belangrijk om onderzoek te doen in het brede aanbod. Want er is simpelweg heel veel mogelijk. Voorheen was er slechts één variant verkrijgbaar. Inmiddels zijn dit er tientallen. Ideaal, want zo kun je de badgreep geheel naar wens en de stijl van de badkamer aanpassen.

Het vaakst gebruikte materiaal is bij uitstek RVS. Hoewel dit wel het vaakst gebruikt wordt, kun je natuurlijk ook kiezen voor een ander materiaal. Ook op het gebied van kleur is er genoeg te vinden. Hierdoor kun je de badgreep op de badkamerstijl aanpassen en weet je zeker dat deze het interieur enkel zal versterken.

Vind je de badgreep vooral een leuke accessoire of wil je meer gemak toevoegen in bad? Kies dan ook voor een zeephouder naast de badgreep. Hier kan je eenvoudig een blokje zeep of dispenser in plaatsen, zodat dit altijd in de buurt is. Wel zo handig. Let op met kinderen, want zo’n zeephouder is wel heel aanlokkelijk en voordat je het weet wordt het één groot bubbelbad.

Mogelijke alternatieven

Sommige mensen zien het niet zo zitten om een badgreep aan de muur te bevestigen. Dit betekent immers ook dat de muur eerst ‘beschadigd’ moet worden voordat de badgreep geplaatst kan worden en je hier dus voor altijd aan vast zult zitten. Gelukkig zijn er ook goede andere alternatieven.

Zo zijn er ook badgrepen verkrijgbaar die over de rand van het bad bevestigd kunnen worden. Dit gebeurt middels zeer sterke rubbertjes, waardoor deze altijd stevig op hun plek blijven zitten. Hierdoor wordt er niet in de muur geboord, blijft het bad volledig intact en geniet je alsnog van een handige en veilige badgreep. Voor ieder wat wils dus!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.