Graag snel je huis verkopen? Het verkopen van je huis kan een ingrijpende beslissing zijn. Toch is het voor sommigen nodig om zo snel mogelijk de woning te verkopen, bijvoorbeeld als je een baan in een andere stad hebt gevonden. Om je huis zo snel mogelijk te verkopen dien je interesse te wekken van potentiële kopers. Hoe doe je dat? Hieronder vind je een aantal tips om je woning zo aantrekkelijk mogelijk aan te bieden.

De eerste indruk moet je niet overschatten!

Het eerste beeld wat iemand van een mogelijke woning te zien krijgt is vaak al een beslissend moment. Als je online foto’s van een huis bekijkt moeten ze direct in het oog springen, anders scroll je er gewoon langs. Bovendien zijn onaantrekkelijk foto’s – waar bijvoorbeeld veel vuil en beschadigingen in te zien zijn – voor veel mensen een reden om niet langs te komen voor bezichtiging. Ze gaan snel op zoek naar een andere mogelijkheid.

De eerste indruk omvat ook de voorkant van je huis. Als je bijvoorbeeld mee wilt doen met open huizen dagen, dan moet je huis er uitnodigend uitzien. Als de voortuin helemaal verwilderd is en de voordeur half uit de kieren hangt zullen er weinig mensen interesse hebben. Zorg dus dat de eerste indruk van potentiële kopers een goede is!

Zorg voor professionele foto’s van je woning

Om voor een goede eerste impressie te zorgen kun je het beste een professionele foto’s laten maken. Hoe de foto is gemaakt, zoals de belichting en de perspectieven, maakt veel verschil in het aantrekkelijk maken van je woning. Niet iedereen kan goed overweg met een camera, dus onderschat niet hoe belangrijk een goede fotograaf kan zijn.

Verder is het belangrijk dat je het huis goed schoon houdt. Voor het maken van de foto’s is het een goed idee om eerst alles af te soppen. Je kunt de woning gemeubileerd op de foto zetten, maar zorg dat er niet teveel persoonlijk voorwerpen te vinden zijn. Haal alle overbodige prullen uit de kamers op het moment dat je ze fotografeert. Dit zorgt voor een nette uitstraling, maar maakt het voor bezichtigers ook makkelijker om zichzelf in te beelden in de woning. Ze kunnen zich beter voorstellen hoe het zou zijn als ze er zelf zouden wonen. Als er veel foto’s van jou en je gezin terug zijn te vinden in de foto’s wordt het voor hen moeilijker om het in te beelden.

Schakel een doeltreffende makelaar in

Je gekozen makelaar heeft veel invloed op jouw ligging in de huizenmarkt. Het is daarom belangrijk dat je met iemand in zee gaat die je vertrouwt en die het beste met je voor heeft. Als je aangeeft snel je huis te willen verkopen, dan kan je makelaar je hierbij helpen. Zo is het mogelijk dat je het advies krijgt om een lagere vraagprijs te eisen vergeleken met andere woningen in de buurt. Met een lagere prijs val je eerder op en zou je zelfs een biedingsoorlog kunnen starten.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.