In Nederland zijn de badkamers niet zo groot. In een gemiddelde badkamer is vaak ruimte voor een douche en een badkamermeubel. Een ligbad of een toilet wordt al heel moeilijk. Door optimaal gebruik te maken van de ruimte kan de badkamer groter ogen. In dit artikel lees je enkele tips om een kleine badkamer in te richten.

Wat vind je echt belangrijk?

Welke onderdelen zijn nu echt noodzakelijk in jouw badkamer? Ga de beperkte ruimte die je hebt niet te vol indelen. De ruimte wordt zo alleen maar kleiner. Het is logisch dat in een kleine badkamer geen stoomcabine, vrijstaand bad of een ruime inloopdouche voor 2 personen past. Dus in plaats van alles een kleine variant te plaatsen is het wellicht beter om iets te schrappen waardoor je minder ruimte nodig hebt én aangenaam gebruik kan maken van hetgeen je wel hebt. Schrap daarom het te kleine bad en de douchecabine van 80×80 cm en plaats een ruime douche.

Wit en andere lichte kleuren

Lichte kleuren zorgen ervoor dat een ruimte optisch groter lijkt. Kies bij de inrichting van je kleine badkamer daarom voor lichte kleuren. Witte vloer- en wandtegels doen al heel veel maar je kan hierin verder gaan. Trek dit bijvoorbeeld door naar de badkamermeubels zoals een wastafelmeubel en badkamerkast. Je hebt al een badkamermeubel van 80 cm wat perfect past in een kleine badkamer.

Wil je toch graag donkere kleuren verwerken in de badkamer houd het dan bij details. Een zwarte wastafelkraan of een zwarte regendouche.

Ga voor grote tegels

Naast de kleur kan het formaat van de tegels een grote rol spelen. Hoe meer voegen je kan zien des te kleiner de ruimte lijkt. Hoe groter de tegels zijn hoe minder voegen je nodig hebt. Dit werkt bij zowel vloer- als wandtegels. Kies daarom voor grote tegels in een effen kleur. Een print of motief zorgt ook voor drukte en dat is niet wat we willen.

Ga voor grote tegels

Laat genoeg daglicht binnenkomen

Net als lichte kleuren geeft daglicht een badkamer een ruimtelijk gevoel. Probeer daarom grote ramen te plaatsen waar veel licht doorheen kan komen. Een raam is ook uitstekend voor goede ventilatie. Zet na het douchen het raam open.

Installeer een grote badkamerspiegel in de badkamer

Een badkamerspiegel is noodzakelijk voor het scheren of het opmaken. Naast dat het functioneel is zorgt een badkamerspiegel ook dat een ruimte groter lijkt. Hoe groter de spiegel hoe groter dit effect. De spiegel zorgt ervoor dat het lijkt alsof de ruimte doorloopt. Daarnaast reflecteert een spiegel licht. Hierdoor lijkt de badkamer lichter en daarom ruimer.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt bij het inrichten van een kleine badkamer.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.