Rolgordijnen zijn modern, minimalistisch, budgetvriendelijk en zijn daardoor ideaal voor ramen in badkamers, keukens en andere ruimtes. Wil je nieuwe rolgordijnen kopen? Dan kun je misschien wel wat advies gebruiken. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je rolgordijnen koopt die niet passen bij de rest van je interieur. Daarom geven wij je een aantal tips waarmee je de perfecte rolgordijnen uitkiest voor jouw ruimte.

Zonverduisterende rolgordijnen

Denk bij het kiezen van de stof van je rolgordijnen goed na of je het licht helemaal buiten wilt laten of slechts een filter wilt toevoegen. Wanneer je jouw kamer zo donker mogelijk wilt maken kun je voor zonverduisterende rolgordijnen kiezen. Een voordeel hiervan is dat het ook warmte tegenhoudt in de zomer. En in de winter houdt je warmte beter in je ruimte doordat het isolerend werkt. Wanneer je zonlicht in je kamer wilt kun je beter voor rolgordijnen met een lichtere kleur kiezen. Vraag altijd bij je leverancier hoeveel licht je kunt verwachten met bepaalde kleuren.

Rolgordijnen voor in keukens of badkamers

Wanneer je rolgordijnen gaat plaatsen in je keuken of badkamer, moet je met meer zaken rekening houden. Je kunt in dit geval het best kiezen voor vochtbestendige rolgordijnen. Deze zullen niet rotten en schimmelen en je kunt ze beter afwassen.

Wil je automatische rolgordijnen?

Met rolgordijnen die automatisch kunnen worden uitgerold, voeg je een luxe toe aan je huis. Het motortje wat erin zit kost je vaak zeer weinig energie, hier hoef je het dus zeker niet voor te laten. Ook worden hangende kettingen hiermee niet meer nodig waardoor het veiliger is voor kinderen en huisdieren. Gemotoriseerde rolgordijnen zijn dus zeker iets om over na te denken, mocht je het budget hiervoor hebben.

Combineren is makkelijk mogelijk

Energiezuinige rolgordijnen

Met energiezuinige rolgordijnen zorg je ervoor dat je meer energie in je huis houdt in de winter. Daarnaast blijft het koeler in de zomer. Er zijn veel rolgordijnen op de markt die speciaal gemaakt zijn om een energiezuinig effect mee te geven.

Combineren is makkelijk mogelijk

Rolgordijnen zijn meestal vrij compact. Hierdoor is het mogelijk om ze te combineren met normale gordijnen. Je kunt dus normale gordijnen ophangen én rolgordijnen. Zo kun je lichtere kleuren rolgordijnen ophangen als je dat mooi vindt. Maar je kunt dit ook combineren met donkere gordijnen om zo toch te kunnen genieten van een donkere ruimte.

Kleur van je rolgordijnen

Het kiezen van de kleur van je nieuwe rolgordijnen kan erg tijdrovend zijn. Echter hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Je moet echter wel begrijpen dat de kleur niet alleen essentieel is voor je stijl, maar ook voor de lichtinval. Met opvallende kleuren en patronen kun je jouw kamer al snel levendiger maken zonder gelijk de hele kamer te hoeven schilderen. Echter moet je altijd goed advies inwinnen over de mate van verduistering. Je wilt achteraf niet constateren dat er meer licht binnenvalt dan je gehoopt had. Zo doe je de functie van de rolgordijnen teniet.

Er komt dus meer kijken bij het kiezen van de juiste rolgordijnen dan alleen het uiterlijk ervan. Ook praktische zaken zijn minstens zo belangrijk. Maar met het juiste advies en voldoende vooronderzoek, is het uitzoeken van de juiste rolgordijnen een leuk en gemakkelijk proces.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.