Er zijn steeds meer ondernemers die zakendoen met het buitenland. Wanneer dit echter je eerste keer wordt, dan zal je al snel merken dat de Europese transsportwereld zeer complex is. Grijp nu je meer thuis zit door de coronacrisis deze tijd dan ook aan om je hier wat meer in te verdiepen. Het regelen van transport in Europa is vaak een taak die door een aantal specialisten wordt gedaan. Je kunt er daarom ook voor kiezen om externe mensen tot je bedrijf toe te laten, zodat je zeker weet dat het transport vlekkeloos verloopt. In sommige gevallen is dit echter financieel niet direct aantrekkelijk. Bijvoorbeeld wanneer je slechts incidenteel producten naar het buitenland laat transporteren. In dat geval zal je het toch echt zelf moeten doen.

Of je nu op zoek bent naar Transport Oekraïne of een geheel ander Europees land. Hier zitten wel enkele haken en ogen aan. Daarom vind je hier enkele tips voor het regelen van internationaal transport binnen Europa.

Schakel een extern bedrijf in

Transport van en naar verschillende Europese landen vraagt om bepaalde kennis. Je hebt de nodige ervaring nodig om dit in goede banen te kunnen laten lopen. Natuurlijk zal je dit ook nooit geheel zelf kunnen doen. Je kunt niet zelf een vrachtwagen pakken en spullen vervoeren. Ook het regelen zal lastig worden als je zelf geen verstand hebt van de regelgeving in dit land. Het vinden van de beste logistieke oplossing van en naar het buitenland kan dan een flinke klus zijn. Wel een klus waar een specialistisch bedrijf jou bij kan helpen. Zij vinden de best passende route voor het vervoer van de producten en houden rekening met de regels die gelden in dat land, zodat je niet voor ongewenste verrassingen komt te staan. Zo bespaar je jezelf een hoop regelwerk én de nodige stress.

Schakel een extern bedrijf in

Kies voor deelladingen

Het is belangrijk om rekening te houden met de transportkosten en douanekosten wanneer je producten laat vervoeren. Deze kosten kunnen redelijk snel oplopen wanneer je zeer vaak kleine ladingen laat vervoeren. Om die reden is het dan ook slim om te wachten tot er een vrachtwagen vol is, zodat je in verhouding zo min mogelijk transportkosten hoeft te betalen. Helaas is dit niet altijd mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer je slechts incidenteel met het buitenland handelt en hier tevens relatief weinig klanten van jou aanwezig zijn. In dat geval is het verstandiger om gebruik te maken van deelladingen.

Dit zijn vrachtwagens die door meerdere opdrachtgevers worden ingeschakeld en dus ook naar meerdere bestemmingen moeten rijden. Hierdoor deel je gezamenlijk de transport- en douanekosten, waardoor je uiteindelijk een stuk goedkoper uit zult zijn. Zelfs als je enkele kleine ladingen laat vervoeren.

Vervoer je mogelijk gevaarlijke goederen?

In ieder land gelden er weer andere regels met betrekking tot het transport. Hierdoor is het heel goed mogelijk dat er in het ene land geen sprake is van gevaarlijk vervoer, maar je in een ander land wel direct een stempel krijgt opgedrukt. Daarom is het belangrijk om te weten welke producten onder zogenaamde ‘dangerous goods’ vallen. Zo weet je ook hoe deze op de juiste manier vervoerd en verpakt moeten worden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.