Door de coronatijd is het werken wel enorm veranderd. De meeste mensen zijn zoveel mogelijk vanuit huis gaan werken. Sommige mensen hadden zelfs geen keus en werden verplicht thuis gezet. Logisch ook, want het kabinet vindt het steeds belangrijker dat heel Nederland – indien mogelijk – thuis gaat werken en heeft inmiddels zelfs gedreigd om boetes uit te delen aan bedrijven die hier zich niet aan houden. Dit betekent dus ook dat je thuis van een effectieve werkplek moet profiteren. En dat is vaak lastiger dan je denkt.

Thuiswerken brengt de nodige afleidingen met zich mee en dat kan je natuurlijk niet hebben als je belangrijke zaken probeert te regelen. Denk bijvoorbeeld aan Transport Zweden regelen. Wie al eens eerder transport naar het buitenland heeft geregeld, weet dat hier heel wat haken en ogen aan zitten. Daarom vind je hier enkele tips en dingen waar je zeker op moet letten, zodat je tijdens het thuiswerken precies weet wat er gedaan moet worden. Wel zo handig!

Zorg in elk geval voor de juiste papieren

Iedereen die internationaal gaat transporteren, moet er in elk geval voor zorgen dat de papierhandel goed op orde is. Als bedrijf worden er enkele eisen gesteld, alvorens je naar Zweden kunt transporteren. Gelukkig staan Zweden en Nederland al heel lang op zeer goede voet met elkaar. Nederland behoort in Zweden tot de top 10 van belangrijkste handelspartners. Hierdoor zijn ze erg behulpzaam en doen ze er vaak alles aan om de producten uit Nederland ook daadwerkelijk te ontvangen. Vanuit Nederland worden met name brandstoffen, generatoren, motoren en papier en karton naar Zweden getransporteerd. Zweden levert op haar beurt ook weer de nodige (met name levensmiddelen) producten naar Nederland.

Dat neemt uiteraard niet weg dat de papierhandel wel in orde moet zijn, alvorens je kunt gaan handelen met Zweden. Zo hebben bedrijven doorgaans een Economic Operators Registration and Identification (EORI) nodig om te kunnen expertoren vanuit ons land. Dit document moet getoond kunnen worden bij de douane. Ook moet er een correcte CRM-vrachtbrief opgesteld worden. Als één van deze dingen niet klopt, dan kunnen er heel veel problemen ontstaan mocht de vrachtwagen aangehouden worden bij de douane. In het ergste geval komen jouw producten simpelweg het land niet binnen en betaal je transportkosten voor niets.

juiste papieren zweden

Geen enkel gedoe? Schakel dan een speciaal team in

Hoewel de Zweedse transportwereld erg gemoedelijk is, is het tevens ook enorm complex. Bovendien verandert deze vrijwel constant. Wanneer je echt geen gedoe wilt hebben vanuit huis, is het dan ook in de meeste gevallen verstandiger om een speciaal team in te schakelen die dit voor jou uit handen neemt. Een team die vaker naar Zweden transporteert en weet hoe de regelgeving in elkaar zit. Zo bespaar je jezelf een hoop regelwerk en onnodige stress. Bovendien beschikken ze over een gedegen netwerk, waardoor zij het transport naar Zweden veel sneller en doorgaans ook goedkoper kunnen regelen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.