Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je opzoek bent naar tuinaarde los gestort voor jouw tuin. Misschien wil je je tuin opnieuw aanleggen, wil je je moestuin een upgrade geven of een border aanleggen. Tuinaarde los gestort kan ook simpelweg gebruikt worden om je tuin te voorzien van een vruchtbare grond. Toch weten veel mensen niet waar ze op moeten letten bij het bestellen van tuinaarde. Want welk soort tuinaarde is het meest geschikt voor jouw tuin en voor welke doeleinden kan je tuinaarde nog meer gebruiken? Dat en nog veel meer leggen we uit in dit artikel!

Tuinaarde los gestort, voor welke doeleinden wil je het gebruiken?

Voordat je kan bepalen welke tuinaarde je nodig hebt voor jouw tuin is het eerst belangrijk om te bepalen wat je hier precies mee wilt doen. Als je er voor wilt zorgen dat je tuinplanten beter gaan groeien is het belangrijk dat de tuinaarde over een losse structuur beschikt, zoals we ook heel goed zien bij tuinaarde los gestort. Deze structuur helpt de grond om zich te voeden met alle voedingsstoffen van de tuinaarde. Je kunt bovendien kiezen uit bemeste of onbesmette tuinaarde. Bemeste tuinaarde wordt vooral aangeraden als je de grond in de tuin vruchtbaarder wilt maken, bijvoorbeeld voor de verwerking van snijbloemen in eigen tuin, en onbesmette om de tuin te verhogen en borders te maken.

Voordelen van tuinaarde los gestort

Het is vaak voordeliger om te kiezen voor tuinaarde los gestort, dan dat ze deze verpakken in grote zakken. Dit heeft voornamelijk te maken met arbeidsintensiteit, maar ook met verpakkingsmateriaal dat in grote getalen gebruikt wordt. Bovendien zijn vrijwel alle tuinaarde soorten los gestort verkrijgbaar. Je moet hiervoor vaak wel zelf vervoer regelen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit thuis te laten bezorgen. Denk er wel aan dat tuinaarde los gestort vaak pas vanaf een bepaalde hoeveelheid gekocht kan worden. Kiezen voor tuinaarde los gestort om je tuintje even wat mee te bemesten is dan ook vaak geen goed idee, omdat je de tuinaarde in veel grotere hoeveelheden moet kopen.

Waarvoor gebruik je tuinaarde los gestort?

Zoals we hier boven al zeiden wordt tuinaarde voor meerdere toepassingen gebruikt. Wij zetten de meest voorkomende situaties voor jou op een rijtje:

  •              Bij het aanleggen van een border is er een grote hoeveelheid tuinaarde nodig.
  •              Om de grond in de tuin vruchtbaarder te maken, wordt het vaak aangeraden om een laag tuinaarde over de grond te strooien. De tuinaarde zal na enige tijd zelf opgenomen worden in de grond.
  •              Tuinaarde wordt regelmatig gebruikt voor het ophogen op gelijk maken van de tuin.
  •              Bij het aanleggen van een nieuw gazon dient tuinaarde als basis gebruikt te worden.

Natuurlijk zijn er nog veel meer situaties te verzinnen wanneer tuinaarde los gestort van pas kan komen. 1 ding is zeker: tuinaarde is altijd een goed idee als je de grond in de tuin een flinke boost wilt geven!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.