In Ochten staat de werkplaats van Van Eldik Ladders. Daar worden houten trappen en houten ladders gemaakt. De houten trappen zijn er in diverse vormen en maten.

Zoldertrappen

De meest voorkomende trap is de trap naar zolder. Dat zijn verplaatsbare trappen die je gebruikt om verdiepingen te verbinden. Dat kan een zolder zijn. Natuurlijk kunnen deze trappen ook gebruikt worden voor een opgang naar de vide of vliering. Deze houten trappen worden gemaakt van beuken- en grenenhout. Omdat ze van hout gemaakt zijn kunnen ze ook op maat worden aangepast.

Werktrappen

Naast de zoldertrap zijn er werktrappen. Deze worden ook wel huishoudtrappen genoemd. Ze worden gemaakt van grenenhout. Dat zorgt ervoor dat deze trap stevig maar toch ook licht is. Daardoor verplaats je ze snel en makkelijk. Deze trappen worden gebruikt in het huishouden maar ook de professional gebruikt deze houten trappen graag. De schilders willen alleen maar trappen van hout omdat ze minder snel vies worden. Er zijn meerdere soorten beschikbaar. De enkele trap is het meest gewild. Dit is een trap met treden aan 1 zijde. Lekker praktisch en goed hanteerbaar. Wanneer je de trap vaak op 1 plaats wilt laten staan dan is de dubbele trap het meest geschikt. Deze trap is voorzien van treden aan allebei de kanten. Hierdoor beklim je hem makkelijk van twee zijden. Dat zorgt ervoor dat je de trap niet vaak hoeft te verplaatsen. Als laatste is er nog de plateautrap. Deze trap heeft doorlopende trapdelen. Daardoor sta je nog steeds stevig en veilig op de bovenste trede.

Special houten trappen

Hierboven hebben we de meest gangbare soorten houten trap omschreven. Toch is deze trap veelzijdiger. Bij een boekenkast worden deze trappen vaak gebruikt. Hiermee heb je, naast een mooi accessoir bij je boekenkast, een praktisch hulpmiddel om gemakkelijk bij de bovenste boeken op de plank te kunnen. Ook wordt hij gebruikt als trap bij een hoogslaper. Hiermee heb je een veilig trapje om je kinderen veilig in het stapelbed te laten klimmen.

Koop je houten trap bij Van Eldik Ladders

Zo zie je dat er veel verschillende soorten trappen zijn. Bij Van Eldik Ladders hebben ze de meeste trappen gewoon op voorraad. Of de trap is snel voor je gemaakt. Heb je advies nodig bij de aanschaf van de houten trap? Neem dan contact op met de medewerkers van Van Eldik Ladders. Ze helpen je graag!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.