De olijfboom is een populaire boomsoort onder Nederlanders. De boom, die te verkrijgen is in verschillende maten, is vaak een leuke aanvulling voor binnen en buiten. MyPalmShop biedt een divers assortiment van olijfbomen en helpt jou de perfecte boom uitkiezen. In deze blog nemen we je mee in verzorging van de olijfboom zodat jij weet waar je straks op moet letten. Het water geven, de beste plek voor een olijfboom én aandachtspunten tijdens de winter komen aan bod. MyPalmShop leert je graag meer over deze unieke boomsoort!

Het wateren van de olijfboom

Bij een olijfboom is het belangrijk dat de grond nooit helemaal uitdroogt. Het is belangrijk dat de olijfboom goed vochtig gehouden wordt, met name tijdens de zomer. Het is vooral slim om naar de plant te kijken hoe rap het water opgenomen wordt. Hoe sneller de olijfboom het water opneemt, hoe eerder de olijfboom opnieuw water nodig heeft. Door de wortels een goede bodemstructuur aan te bieden en te verwennen met toegevoegde voeding ga je al gauw tegen een goede verzorging. Op het moment dat de blaadjes los beginnen te laten kun je de boom heen en weer schudden. In de zomer of in het voorjaar kun je de olijfboom snoeien tot een bolletje.

Vind de juiste plek

Wat is nou eigenlijk een geschikte plek voor een olijfboom? Over het algemeen is de boom bestemt tegen veel zonlicht. Dit komt natuurlijk omdat we de olijfboom kennen van warme vakantielanden. Ze houdt ervan om buiten in de volle zon, op een open plek het zonlicht op te vangen. Mocht je een plekje binnen hebben voor je boom, dan is een plek bij een raam verstandig. Wij raden in ieder geval aan de boom te plaatsen op een plek waar het licht makkelijk komt. Per dag eist de olijfboom minimaal drie uur direct zonlicht.

Olijfbomen in de winter

Heb je jouw olijfboom in een pot boven de grond staan? Dan is het belangrijk dat je de pot goed isoleert. Een tip waarmee je dit kunt doen is het gebruiken van bubbeltjesplastic. Daarnaast moet de bladerkruin beschermd worden tegen de wind. Dit doe je door de bladerkruin in te pakken met een vliesdoek. Als de winter voorbij is, pak je de olijfboom weer uit en heeft hij de mogelijkheid om verder te groeien.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.