Zit je er al een poosje aan te denken om een terras van planken aan te leggen in de tuin maar twijfel je tussen houten en composiet vlonderplanken? Dan heb je nu het juiste artikel gevonden. We leggen je graag het verschil uit zodat je een gedegen keuze kunt maken tussen de twee verschillende materialen. Een houten terras oogt heel erg natuurlijk en in balans met het groen in de tuin. In tegenstelling tot een terras of pad van tegels is het namelijk een volledig natuurlijk materiaal, wat erg gezellig oogt. Maar hout vereist wel relatief veel onderhoud, vandaar dat steeds meer mensen kiezen voor composiet vlonderplanken. Deze zijn weliswaar wat duurder in de aanschaf, maar wel vele malen onderhoudsvriendelijker.

Composiet vlonderplanken zijn gemakkelijk te monteren

Een tweede voordelen aan planken van composiet is dat ze heel erg makkelijk te monteren zijn. Ze zijn namelijk gemaakt van bewerkt kunststof, waardoor ze ze in elke vorm kunnen maken als ze maar willen. Aan de onderzijde vind je dus handige groeven die je kunt vastklikken op bijgeleverde clips. Deze clips dien je op het terras te bevestigen met schroeven. Het kost even wat tijd, maar als de planken eenmaal bevestigd zijn blijft het terras heel erg lang mooi. Dat is namelijk het volgende voordeel aan composiet vlonderplanken. Juist doordat ze gemaakt zijn van kunststof zijn ze ontzettend duurzaam en zullen ze amper slijten, in ieder geval niet zoals hout dat doet. Je bent er dus weliswaar wat meer geld aan kwijt, maar hoeft het niet zo snel (of eigenlijk: nooit) te laten vervangen, en bij houten planken is dat wel het geval.

Composiet vlonderplanken zijn gemakkelijk te monteren

Zien ze er hetzelfde uit?

De belangrijkste reden dat mensen alsnog kiezen voor echte, houten planken is dat deze er mooier uitzien. Het is natuurlijk heel erg moeilijk om de kleur, structuur en het patroon van hout na te bootsen in een kunststof plank, dus ga je hoe dan ook het verschil zien. Overigens zijn er veel producenten van kunststof planken die dit al heel mooi hebben weten na te bootsen. Deze planken met echte houtlook zijn wel wat duurder dan de composiet planken zonder een print, maar dan heb je in ieder geval die natuurlijke look die je zo graag wilde. In de webshop van Wooncomposiet kun je dit soort planken bestellen. Ze hebben allerlei verschillende kleuren en formaten, dus als je ergens slaagt voor je composiet vlonderplanken, dan is het daar wel.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.