De Nederlandse woningen beschikken vaak over een schuin dak. Dit geeft de woning een karakteristieke uitstraling, maar zorgt er ook voor dat er zeer inefficiënt omgegaan wordt met de beschikbare ruimte. De zolderruimte is immers meestal niet als volwaardige kamer te gebruiken, hierdoor valt er een gehele verdieping af van de beschikbare ruimte in huis. Vaak wordt de zolder daardoor noodgedwongen als opslagruimte ingezet.

Maar het zou toch ontzettend fijn zijn als je hier gewoon kunt lopen en van extra veel benutbare ruimte in huis kunt genieten? Een dakkapel biedt in dit geval de oplossing De voordelen van dakkapellen liegen er immers niet om: meer leefbaar oppervlak, een verrijking van het huis. En dat zijn slechts enkele voordelen van een zeer lang lijstje. Overweeg jij om een dakkapel te plaatsen en ben je benieuwd naar die voordelen? Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Meer ruimte in huis

Meer ruimte in huis creëren is de voornaamste reden waarom steeds meer mensen voor een dakkapel kiezen. Door middel van een dakkapel kunnen zij een nutteloze zolderkamer een geheel nieuwe functie geven. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een extra hobbykamer wilt realiseren of als je, door de groei van je gezin, letterlijk uit je huis groeit. Doordat er een beter leefbare ruimte wordt gerealiseerd, kan je deze voor veel meer doeleinden gebruiken. Bovendien verhoog je de waarde van je huis doordat je meer beloopbare m2 creëert. Een woning met een dakkapel geniet dan ook al snel van een andere waarde dan een soortgelijke woning zonder dakkapel. Je investering verdien je dan ook uiteindelijk vanzelf weer terug.

Beter lichtval

De zolder is vaak een donkere en sombere ruimte. Dit komt niet alleen doordat de ruimte moeilijk beloopbaar is, maar ook doordat er weinig lichtval beschikbaar is. Een enkel kiepraampje is vaak niet voldoende om van een fijn lichtspel te genieten. Dankzij een dakkapel is dit probleem gelukkig verleden tijd. Daarnaast is het bij een dakkapel ook gemakkelijker om te ventileren. Je zet simpelweg een raam open en geniet hierdoor niet alleen van meer licht, maar ook van veel meer frisse lucht. Hierdoor beschik je over een volwaardige zolderkamer.

Beter lichtval dakkapel

Alle soorten en maten

Een dakkapel kan in alle soorten en maten gebouwd worden. Hierdoor kan deze geheel in de stijl van jouw woning ontworpen worden. Zo lijkt het net alsof de dakkapel door de architect zo is bedacht en niet alsof je deze er plotseling bij ‘bedacht’ hebt. Hierdoor ligt de drempel minder hoog voor mensen die in oudere huizen wonen en daardoor de karakteristieke uitstraling niet willen aantasten. Een dakkapel kan voor iedere woning een ware verrijking zijn.

Alle soorten en maten dakkapellen

Onderhoudsarm

De meeste dakkapellen zijn onderhoudsarm te noemen. Dit is uiteindelijk wel afhankelijk van het door jou gekozen materiaal. Een dakkapel die volledig van kunststof is gebouwd zal logischerwijs om minder onderhoud vragen dan een houten variant. Bij kunststof is het voldoende om de dakkapel maar wens zo nu en dan af te nemen met water en (milde) schoonmaakmiddelen. Bij een houten dakkapel moet deze minimaal om de drie tot vijf jaar geschilderd worden, zodat het hout tegen alle weersinvloeden bestand is.

De talloze voordelen van dakkapellen maken dit niet voor niets een populaire keuze. Ben jij benieuwd wat mogelijk is in jouw woning? Neem dan contact op met een dakkapellenspecialist bij jou in de buurt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.