Heb je nog een lege plek in de woonkamer die je graag zou willen opvullen? Ben je al tijden op zoek naar een manier om meer comfort in de woonkamer te brengen? Dan is een heerlijke luie loungestoel of fauteuil wellicht de ideale oplossing. De afgelopen jaren zagen we dit praktische meubelstuk steeds minder vaak in de Nederlandse woningen. Gelukkig lijkt daar nu verandering in te komen. Geen wonder, want een fauteuil kent talloze voordelen! In dit artikel vertellen wij wat deze voordelen zijn en waarom een fauteuil eigenlijk niet binnen jouw interieur mag ontbreken.

Waar wordt een fauteuil voor gebruikt?

Voordat we de voordelen van deze stoel verder gaan toelichten is het eerst belangrijk om naar de functie te kijken. Veel mensen weten namelijk niet waar een fauteuil precies voor gebruikt wordt. Ja, je kunt er op zitten. Maar daar heb je toch al een bankstel voor? Precies, maar een fauteuil is nog veel meer dan dat.

Een fauteuil is een relaxstoel, een plekje om even bij te komen. Een stoel waar je gegarandeerd de rust op kunt vinden die je zoekt. Bovendien neemt een fauteuil weinig ruimte in beslag, waardoor deze eenvoudig te verplaatsen is. Bijvoorbeeld als er visite is en je eenvoudig meer zitplaatsen wilt creëren. Daarnaast is het ook de ideale oplossing voor kleine woonkamers. Hierbij is een grote bank vaak niet mogelijk, maar je wilt wel over voldoende zitplaats beschikken. In dat geval is het fijn om een kleine bank met een mooie fauteuil te combineren. Zo profiteer je niet alleen van voldoende zitplaats, maar maak je ook optimaal gebruik van de beschikbare ruimte in de kamer.

Een fauteuil hoeft uiteraard niet alleen bij een bankstel geplaatst te worden. Deze kan ook in een aparte hoek van de woning geplaatst worden. Bijvoorbeeld voor het realiseren van een comfortabel leeshoekje. De mogelijkheden zijn eindeloos!

fauteuil

Voordelen van een fauteuil

Maar waarom zou je een fauteuil in huis halen? Van welke voordelen kan je dan genieten? Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Een fauteuil neemt relatief weinig ruimte in beslag en is eenvoudig te verplaatsen. Hierdoor kan je hem voor verschillende doeleinden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van extra zitruimte als er visite is.
  • Fauteuils zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Zo beschikken sommige ook over speciale functies. Voor senioren zijn er bijvoorbeeld fauteuils beschikbaar met een ‘sta-op functie’. Hierbij komt de zitting omhoog, waardoor opstaan uit een luie stoel niet meer zo lastig is. Ook bestaan er draaifauteuils, waardoor je de stoel in alle gewenste richtingen op kunt draaien. Voor iedere leeftijdscategorie & speciale wensen is er wel een geschikte fauteuil te vinden.
  • Een fauteuil is een ware eyecatcher in de woonkamer. Hij brengt meer speelsheid en gezelligheid in de ruimte. Bovendien zijn ze in verschillende materialen en kleuren verkrijgbaar, waardoor deze prima op iedere interieurstijl aansluit.

Voordelen van een fauteuil

Kortom: een fauteuil verrijkt vrijwel ieder interieur. Wij adviseren om de verschillende fauteuils in de winkel uit te proberen, zodat je zeker weet welke het beste aansluit op jouw wensen!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.