Een nieuwe laptop kopen kan een behoorlijke investering zijn. Als je voor een kwalitatief model kiest, ben je al snel € 500,- tot € 1.000,- kwijt. Wanneer je ook nog eens graag ziet dat deze over extra opties beschikt, ben je nog veel duurder uit. Hoewel je natuurlijk het liefst werkt met een kwalitatieve laptop, ben je financieel niet altijd even goed in staat om deze kosten op te hoesten. Wat doe je dan? Spaar je nog even door of kies je voor een tweedehands laptop? Hoewel het antwoord op deze vraag voor iedereen verschillend zal zijn is de aanschaf van een tweedehands model in veel gevallen een verstandige keuze. Maar waarom zou je voor een tweedehands model kiezen? Wat zijn de voordelen?

Direct over een goede laptop beschikken

Als je huidige laptop onverhoopt kapot gaat, is het natuurlijk zaak dat deze zo spoedig mogelijk vervangen wordt. Dit geldt zeker als je de laptop voor andere doeleinden dan recreatief gebruik inzet. Bijvoorbeeld om thuis te werken. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je binnenkort weer over een goed model beschikt. Maar als dit financieel niet haalbaar is, moet je soms genoegen nemen met een minder goed model. Met alle gevolgen nadien.

In dat geval kan een tweedehands laptop de uitkomst bieden. Hierdoor kun je alsnog over een goed model beschikken, zonder dat je de nieuwprijs hiervoor hoeft te betalen. Zo bespaar je al snel honderden euro’s.

Direct over een goede laptop beschikken

Goede staat

Veel laptops die tweedehands worden aangeboden zijn nog in prima staat. Hoewel er aan de buitenkant wellicht gebruikerssporen te zien zijn, is deze technisch gezien meestal nog als nieuw. Hierdoor kun je voor relatief weinig geld over een geheel ‘nieuwe’ laptop beschikken, zonder hier de bijbehorende kosten voor te betalen.

Het is echter wel belangrijk om goed op te letten waar je de laptop aanschaft. Er kunnen immers grote verschillen bestaan tussen de betrouwbaarheid van de aanbieder. Soms kunnen oude apparaten kuren vertonen en dat is natuurlijk niet wat je van je aankoop verwacht.

Waar kan ik een tweedehands laptop kopen?

Het is duidelijk dat de kwaliteitsverschillen tussen tweedehands laptops ontzettend groot kunnen zijn. Daarom is het belangrijk om goed op te letten als je een gebruikt model aanschaft. Gelukkig is het aanbod van tweedehands laptops ontzettend groot. Over het algemeen worden ze op de volgende 3 manieren aangeschaft:

  • Online is een groot aanbod van tweedehands modellen te vinden. Deze worden doorgaans door particulieren aangeboden. Er zijn ook webshops die grote partijen opkopen en deze voor lagere prijzen doorverkopen. Het nadeel van particuliere verkoop is dat je de aanbieder op zijn of haar woord moet geloven. Je weet dus niet zeker of de laptop ook in goede conditie is.
  • Ook in de winkel kun je soms tweedehands modellen op de kop tikken. Er is in ieder centrum wel een kleine zaakje voor tweedehands apparaten te vinden. Dit zijn ondernemers die particulieren helpen om hun apparaten voor een goede prijs door te verkopen.
  • Het is tevens mogelijk om op een website voor refurbished apparaten te kijken. Dit zijn laptops die door deskundigen helemaal zijn nagekeken en weer tot fabrieksinstellingen zijn teruggebracht. Hierdoor ben je verzekerd van een optimale werking van de laptop.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.