Heb jij er weleens over nagedacht om een vakantiewoning te kopen? Het kan erg prettig zijn om een vaste plek te hebben waar je naartoe kunt om de dagelijkse hectiek te ontsnappen. Een vakantiewoning is een goede keuze omdat je bespaart op reizen. Lees hier meer over reizen en werken tegelijk, verschillende soorten woningen en het kopen van een vakantiehuis in het buitenland.

Besparen op reizen

Ga je graag vaak op vakantie? Misschien ga je wel meerdere keren per jaar op vakantie en bezoek je voornamelijk dezelfde bestemming. In dat geval kun je een hoop geld aan accommodatie besparen als je een vakantiehuis hebt. Je zult dan alleen nog maar voor de vliegticket hoeven te betalen, omdat je de woning al hebt betaald. Daarnaast kun je eigenlijk altijd gaan wanneer je daar zin in hebt en hoef je niet op zoek te gaan naar een geschikte verblijfsplek. Bij een vast adres zul je je thuis voelen, en misschien zul je zelfs overwegen om langer te blijven dan gepland. Er zijn genoeg andere aangename landen waar het stukken goedkoper is dan in Nederland.

Reizen en werken

Bij een vakantiehuis kun je verblijven wanneer jij dat wilt. Je woning in Nederland kun je zelfs verhuren om wat extra geld bij te verdienen als jij in het buitenland zit. Heb jij een baan waarmee je online kunt werken? Dan is het al helemaal mooi meegenomen, hier hoef je namelijk geen vrij voor te vragen. Je kunt gewoon werken in het buitenland, zolang je maar een werkende internetverbinding hebt. Voorbeelden van banen die online kunnen worden uitgevoerd zijn coaching, marketing, copywriting, klantenservice, administratief medewerker of zelfstandig grafisch vormgever. Als je voor jezelf werkt, heb je altijd net wat meer vrijheid, ook een goede optie dus.

Type woning

Er zijn verschillende type woningen om te kopen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie duurzame vakantiewoning in de natuur, een bungalow, appartement, villa, studio of caravan. Wat je kiest, is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en je wensen. Zo is duurzaamheid voor de ene persoon erg belangrijk, terwijl de ander gewoon een mooi appartement wil met een uitzicht. Ga je samen met iemand kopen? Overleg dan de wensen die jullie hebben en ga voor een passende locatie. Je kunt ook een huis kopen of bouwen en dit laten plaatsen op een stukje land waar jij graag wil wonen.

Kopen in het buitenland

Een vakantiewoning hoeft natuurlijk niet per se in Nederland te zijn, het kan wel. Maar velen kiezen toch voor een woning in een land met een aangenaam klimaat. De prijzen zijn hier vaak ook aanzienlijk lager, dit maakt het nog aantrekkelijker. Mediterrane sferen geven je ook een vakantiegevoel. Ga voor een Europees land om dicht bij huis te blijven of kies voor een land dat verder weg is. Plan meerdere bezichtigingen in om de woning te bekijken, je kunt online-advertenties zoeken of in het land zelf een makelaar vinden.

Conclusie

Een vakantiewoning is een goed idee voor mensen die houden van reizen. Kies voor een land waar jij je prettig voelt of ga voor een locatie in Nederland.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.