Als je je muren opnieuw wilt behangen en je wilt dat dit er professioneel uitziet dan is Glasvezel behang ideaal hiervoor. Het is een sterk materiaal dat naadloos aansluit. Er bestaan meerdere soorten glasvezel behang. Dit zijn glasweefselbehang, glasvliesbehang en reno vliesbehang. Glasvezel behang ziet er strak en prachtig uit op je muren. Als je zelf geen zin hebt om je muren te behangen dan is het mogelijk om dit door professionele vakmensen te laten doen en je glasvezelbehang uitbesteden. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten glasvezel behang.

De voordelen van glasvezel behang

Dit soort behang is een verzamelnaam voor behang dat bestaat uit geweven en geperste glasdraden. Het is vlak en strak geweven. Glasvlies bestaat uit veel minerale bestanddelen kan het vocht beter uit de muur doortrekken dan bijvoorbeeld bij reno vliesbehang. Reno vliesbehang bestaat uit meer toevoegingen zoals papier en cellulose. Dit is beter om damp door te laten en heeft dezelfde strakke uitstraling als glasvlies behang. Glasvezel behang bestaat uit veel verschillende soorten, op deze manier vind je altijd een behang dat past bij je interieur.

Wat is glasvlies behang

Glasvlieg behang is verschillend van andere soorten behang, omdat er helemaal geen papier in verwerkt zit. Soms zijn bij glasvlies behang tevens de glasvezels zichtbaar. Er zijn ook varianten waarbij de structuur mooi en egaal is. Het is beter bestand tegen stoten dan reno vliesbehang. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor stucwerk, omdat het geen structuur heeft. Het is makkelijk aan te brengen door de doe het zelver vanwege de dichte persing. Het ligt strak tegen je muur aan en wordt aangeraden in gebruik door professionele vakmensen zoals behangers en schilders. De beste kwaliteit glasvlies behang komt uit Duitsland en Scandinavië.

Wat is reno vliesbehang

Renovliesbehang is tevens een goed alternatief voor stucwerk. Het behang heeft geen structuur en is mooi egaal. Reno vliesbehang beschikt in tegenstelling tot glasvlies behang ook over papier en cellulose. Er zijn varianten op de markt die voor geschilderd zijn en hierdoor heb je geen last meer van openstaande vezels na het schilderen. Zo ben je verzekerd van een gladde afwerking. Het is belangrijk om te kiezen voor een behang met een open systeem om het vocht en de damp af te voeren. Je wilt natuurlijk niet dat het gaat zweten en er zich ziektekiemen ophopen. Om deze reden is reno vliesbehang tegenwoordig een van de meest gemaakte keuzes onder behangers. Als je besluit om het behang wel te verven dan zorgt een minerale muurverf afwerking voor een goede scheur overbruggende en schimmelvrije muur in combinatie met het reno vliesbehang. Er zijn vele varianten en kleuren tegenwoordig op de markt waardoor je niet perse meer hoeft te kiezen om het achteraf te verven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.