Wil jij weten waarom je niet om een accuboormachine heen kunt? Wij vinden dat iedere thuisklusser in het bezit moet zijn van een goede accuboormachine. Deze tool is namelijk onmisbaar in je gereedschapskist. In dit artikel vertellen we je waar je een accuboormachine voor gebruikt en wat de voordelen van een accuboormachine zijn. Krijg je al zin om te klussen? Wij wel!

Wat is een accuboormachine?

Een accuboormachine is een elektrisch aangedreven apparaat waarmee je twee werkzaamheden kunt uitvoeren, schroeven én boren. Dit handgereedschap bevat een accu en een ronddraaiende kop waar je een boor of schroefbitje in kunt plaatsen. Vanwege het multifunctionele karakter van dit apparaat, is een accuboormachine breed inzetbaar elektrisch gereedschap. Niet alleen thuisklussers, maar ook professionele klussers werken graag met een accuboormachine.

Waar gebruik je een accuboormachine voor?

Een accuboormachine is een tool die je voor heel veel verschillende dingen kunt inzetten. Zowel bij grote als bij kleine klussen is een boormachine echt een uitkomst die het leven een stuk makkelijker maakt.

Kleine klusjes in huis

Een accuboormachine kan je inzetten voor veel verschillende klussen. Zelfs de kleinste klusjes worden nét even iets makkelijker met een accuboormachine in huis! Met een boormachine kan je thuis kleine klusjes uitvoeren. Denk hierbij aan het ophangen van een schilderij of het werken aan een klein houtproject. Natuurlijk kan je hiervoor ook een hamer of een schroevendraaier gebruiken, maar alles wordt een stuk makkelijker met een goede accuboormachine! Op die manier zijn kleine klusjes zo geklaard.

Een accuboormachine voor grote klussen

Een accuboormachine is ook heel geschikt voor grote klussen, zoals het maken van meubels of het in elkaar zetten van kasten. Dit komt door het multifunctionele karakter van deze machine. Je kunt er niet alleen mee boren, maar ook kan je er schroeven mee losdraaien. Bovendien heeft een accuboormachine veel meer kracht en vermogen dan handgereedschap, waarbij je de benodigde kracht allemaal zelf moet leveren. Een boormachine maakt het klusleven dus écht makkelijker!

De voordelen van een accuboormachine

Een accuboormachine heeft ontzettend veel voordelen. Maar wat zijn nu de grootste voordelen van dit apparaat? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Bewegingsvrijheid

Een accuboormachine is handzaam gereedschap dat je overal mee naar toe kunt nemen. Het is geen log apparaat en het kost geen moeite om een accuboormachine van A naar B te verplaatsen. Dit maakt dat dit type boormachine bewegingsvrijheid biedt. Daarnaast is een boormachine met accu ontzettend makkelijk in gebruik. Dat maakt het apparaat niet alleen geschikt voor de professionele klusser, maar ook voor de doe het zelver die graag z’n eigen klusjes doet.

Klopboor

Een ander voordeel van accuboormachines is het feit dat deze machines vaak ook uitgerust zijn met een klopboorfunctie. Je kunt met een normale boormachine namelijk niet door zeer zwaar materiaal heen boren, maar met een klopboor kan dit wel. Een klopboormachine is voorzien van een hamerfunctie en kan een hoger toerental bereiken. Hierdoor kan een klopboormachine efficiënt door baksteen of ander zwaar materiaal heen boren.

Wat is de beste accuboormachine?

Wil jij aan de slag gaan met boren en weet je niet welke van alle verschillende boormachines de beste is? Voor je een machine gaat kopen, is het belangrijk om na te gaan wat je wensen zijn. Door welk materiaal ga je heen boren met de boormachine? Alleen door hout, of bijvoorbeeld ook door steen en metaall? Hoe goed moet de accu zijn en moet de boormachine een hoog toerental hebben? Bepaal eerst welke verschillende eisen je hebt en waar je de machine voor gaat gebruiken. Kies daarna de boor voor jouw klus. Aan de slag!

 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.