Een hoogpolig vloerkleed wordt door veel mensen nog steeds beschouwd als luxe artikel. Geen wonder als je naar de geweldige uitstraling van dit vloerkleed kijkt. Een hoogpolig vloerkleed geeft je direct een gevoel van warmte. Niet alleen gedurende de koudste maanden van het jaar, maar ook in de zomermaanden komt het kleed zeker van passen. Toch is het nog niet voor iedereen duidelijk waarom je nu juist voor een hoogpolig vloerkleed zou moeten kiezen. Het aanbod van laagpolige vloerkleden is immers vrijwel net zo groot. Wat zijn de voordelen van een hoogpolig vloerkleed tegenover ieder ander soort? En waarom zou dit ook voor jou de beste keuze kunnen zijn?

Benieuwd wat de reden hier voor is? Dan zetten wij de grootste voordelen van een hoogpolig vloerkleed binnen jouw interieur op een rijtje.

Aangenaam aan de voeten

Het grootste voordeel van een hoogpolig vloerkleed is dat dit veel aangenamer voelt dan een laagpolig vloerkleed. Het is heerlijk zacht aan de voeten, voelt comfortabel en is ook nog eens een stuk warmer. Hierdoor is een hoogpolig vloerkleed met uitstek geschikt voor het winterproof maken van jouw woning. Dat betekent uiteraard niet dat een hoogpolig vloerkleed enkel in de winter gebruikt kan worden. Ook in de zomer voelt dit heerlijk comfortabel aan. Hierdoor wordt op blote voeten lopen in huis een groot feest.

Aangenaam aan de voeten

Vuil is minder snel zichtbaar

Op een laagpolig vloerkleed zie je echt álles. Hierdoor moet je zeer regelmatig stofzuigen en vormen ook lichte vlekken een doorn in het hoog. Wanneer je voor een hoogpolig vloerkleed kiest, is dit echter niet het geval. Vuil zakt al snel in de hoge vezels van het vloerkleed en ook vuil lijkt te verdwijnen. Hierdoor is het vloerkleed op het eerste gezicht veel netter dan een laagpolig vloerkleed.

Bedenk wel dat een hoogpolig vloerkleed hierdoor ook iets minder makkelijk schoon te maken is. Dat je het vuil niet ziet, betekent natuurlijk niet dat het er niet meer is. Daarom blijft het ook belangrijk om dit vloerkleed met enige regelmaat schoon te maken.

Ontzettend veelzijdig

Hoogpolige vloerkleden zijn er in werkelijk alle soorten en maten. Hierdoor is er voor werkelijk elk interieur wel wat wils te vinden. Er bestaat bijna geen veelzijdiger vloerkleed. Ze zijn in werkelijk alle soorten kleuren, maten en materialen verkrijgbaar. Hierdoor kan je deze geheel naar eigen wens samenstellen.

Ieder seizoen een andere look

Vind jij een vloerkleed in de wintermaanden heel prettig, maar is dit in de zomer volgens jou niet echt nodig? Dan kun je er ook voor kiezen om het vloerkleed in het voorjaar op te rollen en enkel gedurende de herfst en de winter neer te leggen. Dat geeft de woning direct een warmere uitstraling en het gevoel van de ‘winter’. Hierdoor geniet je ieder seizoen van een geheel nieuwe uitstraling in huis. Een leuke manier om je interieur eens op te frissen en een andere uitstraling te geven, zonder dat je hier heel veel geld voor hoeft uit te geven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.