Boxspring bedden zijn een grote trend. Ze brengen de flair van een luxe hotel in je eigen vier muren – en laten je liggen op wolken en dromen als in het paradijs. Ook wij zweren bij deze comfortabel verende Amerikaanse bedden. In onze gids leert je alle tips om je individuele droombed te kopen – een hemelse rustgevende slaap met dit luxe bed is gegarandeerd!

5 dingen om in gedachten te houden bij de aankoop van een boxspring bed:

  • Kies het beste matrastype en de beste combinatie voor je!
  • Bepaal je individuele hardheidsgraad!
  • Attentie! Koop een echt boxspring bed!
  • Ken de voordelen ten opzichte van de goede oude lattenbodem!

Hoe wordt een boxspring bed gebouwd?

Voor al diegenen die hun dromen najagen op het klassieke “matraslattenframe”, rijst nu de vraag wat er zo bijzonder is aan het boxspringbed.

Waarom kiezen voor een boxpring

Opbouw van boxspringbedden desktop

In een boxspringbed vormt een verend lattenbodemframe de basis, het lattenbodemmatras – ook wel de boxspring genoemd. Het vervangt de gebruikelijke lattenbodem. Een andere matras, het bovenste matras, wordt er bovenop gelegd. Omdat er twee matrassen op elkaar liggen, die optimaal kunnen worden aangepast aan de slaapbehoeften, ligt er een heerlijk luxe matras ondergrond. Bovenaan volgt de zogenaamde topper. Een laag die verantwoordelijk is voor nog meer comfort. Dit is optioneel en vormt het verschil tussen het Amerikaanse en het Scandinavische boxspring bed.

Bed kopen – welke is goed voor mij?

De luxebedden bestaan uit twee matrassen met een verenkern. De meeste zijn nu verkrijgbaar in de pocketverenkern variant en slechts zelden met Bonell-veren, omdat pocketveermatrassen een bijzonder goed liggend kenmerk hebben. Wij raden Bonell veren aan voor lichte mensen die de voorkeur geven aan het schommelende gevoel van het boxspringbed.

Welke matras is geschikt voor wie?

De Scandinavische boxspringbedden hebben nog steeds de topper, wat bijdraagt aan het ligcomfort. Een topper kan gecombineerd worden met verschillende matrassen.

Bonell veer kern boxspringmatras

Een Bonell springverenmatras heeft minder stalen veren dan een pocketveermatras. Bovendien zijn de afzonderlijke veren met draden verbonden. Hierdoor is het Bonell veerelement elastisch, d.w.z. dat er meer oppervlakte is dan er wordt belast, wat leidt tot een dieper verzinken in de matras. Het resultaat is een zeer zacht, comfortabel liggend gevoel. Hotelbedden zijn vaak gebaseerd op Bonell veer kernen als basismatras.

Bedden outlet: Pocketveermatras

Daarentegen is er het pocketveermatras. De veren zijn verpakt in aparte zakken. Ze reageren dus volledig onafhankelijk van de belasting van de veren om hen heen. Omdat alleen de neergedrukte veren het laten afweten, worden pocketveermatrassen ook wel puntelastische pocketveermatrassen genoemd. Zakveermatrassen met een kern van pocketveren zorgen voor een stabiele basis en ondersteuning van de wervelkolom. De rug wordt tijdens de slaap optimaal ondersteund door de precieze drukontlasting.

Tonvormige pocketverenmatrassen

Een variant van matrassen met een veerkern zijn de tonvormige pocketverenmatrassen. Ze hebben een speciale constructie van veren. In de tonvormige pocketveren kern is de veer aan de boven- en onderkant smaller, wat doet denken aan het beeld van een ton. Deze constructie bereikt een progressief veereffect, d.w.z. dat de weerstand toeneemt naarmate er meer druk wordt uitgeoefend. Hierdoor heeft deze matras een zeer hoog aanpassingsvermogen aan het lichaam en een optimale ondersteuning van de wervelkolom.

Koud schuim boxspringmatras

Als alternatief voor de matras met veerkern kan de koud schuimmatras als bovenmatras worden gebruikt. Een hoge puntelasticiteit is hier kenmerkend, maar het typische verende gevoel van het boxspring bed gaat verloren. Als zeer goede warmteaccumulator is koudschuim ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor kou. Dit matras is ook geschikt als bovenmatras voor mensen met rusteloos slaapgedrag, omdat het niet trilt tijdens bewegingen. Omdat het klassieke boxspringbed bestaat uit een box met veren, behoort deze matras niet tot de categorie van de klassieke boxspringbedden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.