De afgelopen jaren is iedereen in Nederland druk bezig geweest met het verduurzamen van hun woningen. Als we de overheid mogen geloven zal de vraag naar duurzame en zelfvoorzienende woningen enkel toenemen het komende jaar. Dit heeft alles te maken met de wens voor een gasloos en CO2 neutraal Nederland. Deze wens kan enkel in vervulling gaan als de overheid druk zet achter de beslissingen die de burgers maken. Zo stijgen de gasprijzen sterk het komende jaar en worden op gas gestookte cv-ketels binnenkort niet meer verkocht. Dit betekent wel dat er een oplossing moet komen. We moeten een alternatief vinden om onze woningen te verwarmen. De warmtepomp wordt hiervoor vaak ingezet. Maar waarom een warmtepomp kopen als er nog veel meer andere mogelijkheden zijn?

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een speciaal systeem waarbij warmte wordt onttrokken uit natuurlijke bronnen. Deze warmte wordt vervolgens omgezet in bruikbare energie om het huis mee te verwarmen. Dit gebeurt middels een speciale vloeistof die bij lage temperaturen verdampt. Deze damp wordt bij hoge temperaturen weer omgezet in condens en daarmee is het cirkeltje rond. Natuurlijke bronnen die gebruikt kunnen worden zijn lucht, water of grond.

Waarom een warmtepomp kopen?

We fantaseren dagelijks over de toekomst. Hoe zal het over twintig jaar zijn? Welke reizen heb ik dan gemaakt? is er dan sprake van gezinsuitbreiding? Hoe staat mijn carrière er dan voor? Waar woon ik op dat moment? Terwijl we meer lezen over de slaapkamer van de toekomst en de keuken samenstellen op basis van de meest hightech apparaten, komen we er ook achter dat er andere maatregelen getroffen moeten worden voor de toekomst. Zelfvoorzienende maatregelen. Er zijn meerdere mogelijkheden waar je uit kiezen, maar de warmtepomp blijft enorm aan populariteit winnen. Waarom is dit eigenlijk?

Een warmtepomp is een verstandige keuze als je over wilt gaan op een gasloos bestaan. Bovendien is het mogelijk om een hoog rendement te behalen door deze keuze te maken. Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat een woning zonder gasaansluiting wordt gebouwd. In dat geval biedt een warmtepomp direct solaas. Ook bij bestaande woningen is het mogelijk om de warmtepomp aan te sluiten voor de verwarming en warm tapwater. Let er wel op dat het belangrijk is dat de woning goed geïsoleerd is. Bij een slecht geïsoleerde woning is de werking van de warmtepomp niet optimaal. Hierdoor beschik je niet over voldoende energie om comfortabel te wonen en behaal je geen rendement. Een goede isolatie is van essentieel belang voor een juiste werking van de pomp.

warmtepomp kopen

Welke warmtepomp moet ik kiezen?

Een warmtepomp kopen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er bestaat niet maar één specifieke pomp, je hebt keuze uit enorm veel verschillende soorten. Hoe weet je dan nog voor welke warmtepomp je moet kiezen?

Deze vraag kan enkel beantwoord worden door een specialist. Op basis van de informatie die jij verleend over je woning en de gestelde doelen is het voor een professional niet moeilijk o

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.