We zien ze steeds vaker bij vrienden en familie in de tuin: terrasoverkappingen. Deze zijn tegenwoordig dan ook erg populair. En dat is zo gek nog niet, want een terrasoverkapping biedt vele voordelen. Bovendien zijn er ook talloze mogelijkheden om een terrasoverkapping te creëren die naadloos aansluit bij jouw wensen en voorkeuren. Ze zijn namelijk in zeer uiteenlopende groottes, materialen en kleuren verkrijgbaar. Zo kun jij de terrasoverkapping van je dromen samenstellen. Maar waarom zijn terrasoverkappingen tegenwoordig eigenlijk zo populair? Hieronder lees je een drietal redenen.

Minder Uv-straling, meer uitzicht

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen veelvuldig kiezen voor een terrasoverkapping heeft alles te maken met zonbescherming. Het is tegenwoordig algemeen bekend dat we voorzichtig moeten zijn met zonlicht en Uv-straling, met name in de zomermaanden. Een terrasoverkapping speelt hier mooi op in. Deze beschermt je namelijk tegen de schadelijke Uv-straling van de zon. Op die manier kun je namelijk zelfs op het heetste moment van de dag veilig en comfortabel buiten zitten. Een terrasoverkapping beschermt je huid niet alleen, maar zorgt er ook voor dat je vrij zicht blijft houden over je geliefde tuin. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een zonnescherm, dat doorgaans toch een deel van je zicht wegneemt.

Verlengstuk van je woning

Een ander voornaam voordeel van een terrasoverkapping is het feit dat je hiermee een fraai  verlengstuk van je woning creëert. In feite zou je kunnen zeggen dat een overkapping de leefruimte van je woning een stukje groter maakt. Je kunt immers het hele jaar door lekker buiten zitten onder je mooie overkapping, zelfs wanneer het buiten pijpenstelen regent. Wanneer je ook nog een heater of een gezellig houtkacheltje plaatst, kun je zelfs in de winter gewoon lekker buiten borrelen met vrienden. Daarnaast kun je het terras net zo gezellig en comfortabel inrichten als je woning, waardoor het al helemaal een verlengstuk van je woonruimte is. Bovendien zorgt een terrasoverkapping er ook voor dat je woning meer waard wordt.

Verlengstuk van je woning

Praktische voordelen

Tot slot zijn er ook nog enkele praktische voordelen waar je van kunt profiteren wanneer je kiest voor een terrasoverkapping. Allereerst is het natuurlijk ontzettend handig dat je de tuinmeubelen, zoals een tafel met stoelen of een loungebank, gewoon het hele jaar door buiten kunt laten staan. Dankzij de terrasoverkapping zullen je meubels altijd droog staan en zullen ze niet verkleuren door Uv- straling. Daarnaast biedt een overkapping ook nog eens extra bergruimte. Je tuinmeubelen zullen het hele jaar door overdekt kunnen staan, zelfs met kussens. Maar ook andere zaken, zoals tuingereedschap, kun je zelfs ’s winters gewoon laten staan onder de overkapping.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.