Ventileren is van essentieel belang in iedere woning. Zonder voldoende ventilatie zullen schadelijke stoffen zich in huis ophopen. Dit kan tot een lagere weerstand en andere lichamelijke ongemakken leiden. Een gezond binnenklimaat is heel belangrijk. Om hiervoor te zorgen is het belangrijk dat er sprake is van luchtcirculatie. Hierbij wordt vervuilde lucht afgevoerd en schone lucht aangevoerd. Hierbij worden vaak ventilatiesystemen ingeschakeld. En hoewel er ontzettend veel keuzes zijn op het gebied van ventilatiesystemen, is een wtw unit nog altijd één van de populairste keuzes. Een WTW unit levert niet alleen voordelen voor het binnenklimaat, maar ook nog eens voordelen op het gebied van energie besparen en duurzamer leven.

Nieuwsgierig geworden? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over een WTW unit!

Wat is een WTW unit precies?

Maar wat is een WTW unit eigenlijk? Een WTW unit is niet meer en niet minder dan een slimme ventilator waarbij vervuilde lucht afgevoerd wordt en schone lucht wordt aangevoerd door middel van warmteterugwinning.

De ventilatiebox wordt op een centraal gelegen locatie in huis geplaatst. Aan de box worden ventilatiekanalen aangesloten. Die ventilatiekanalen dienen om lucht af- en aan te voeren. Het mechanische systeem zorgt ervoor dat schone lucht kan worden aangevoerd. Hierbij zal de lucht eerst door de WTW filter gaan. Zo kan de lucht van alle mogelijke vervuilde deeltjes gefilterd worden. Ook wanneer de WTC unit vervuilde lucht probeert af te voeren, zal deze eerst langs het filter komen. Tijdens de afvoer van deze lucht wordt er tevens warmte afgegeven aan de binnenstromende koelere lucht. Deze warmte kan worden doorgegeven door een handige warmtewisselaar. Door deze bijzondere functie is het daardoor ook minder hard nodig om de schone binnenstromende lucht in huis opnieuw op te warmen. Hiermee bespaar je dus aanzienlijk veel geld op de energierekening.

Wat is een WTW unit

Hoe belangrijk is ventileren?

 

Er wordt altijd gesproken over ventilatie, maar het is bij veel mensen nog steeds niet duidelijk waarom dit zo belangrijk is. De juiste ventilatie is echter van levensbelang voor de gezondheid. Als je de gehele dag door enkel vervuilde lucht zou inademen, dan heeft dit enorm veel schadelijke gevolgen voor het lichaam. Denk aan een verlaagde weerstand, verkoudheidsklachten, astma en luchtwegeninfecties. Daarnaast kan een slecht-geventileerde ruimte ook andere mildere klachten opleveren. Denk aan vermoeidheid, hoofdpijn en een veel lagere productiviteit. Het is dan ook niet voor niets dat vooral op scholen en kantoren het belang van goede ventilatiesystemen wordt benadrukt.

 

Waarom kiezen voor een WTW unit?

 

Ventilatie is belangrijk. Daar zijn we nu wel over uit. Maar waarom kiezen voor een WTW unit als er nog heel veel andere ventilatiesystemen verkrijgbaar zijn?

 

Het grootste voordeel van een WTW unit ten opzichte van een gewone mechanische ventilatiebox is dat een WTW unit ook schone lucht aanvoert. Bovendien is er sprake van warmteterugwinning, hierdoor zal de schone lucht ook direct veel warmte met zich mee brengen en is opnieuw verwarmen niet noodzakelijk. Zo bespaar je ook nog eens veel kosten op de energierekening. Genoeg redenen dus om voor een WTW unit te gaan!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.