Als je fysiek niet meer in staat bent om dagelijks trap te klimmen, sta je al snel voor een groot dilemma. Zeker als je huidige woning over een of meerdere trappen beschikt. Betekent dit dat je niet meer thuis kunt blijven wonen? Dat je je geliefde woning moet verlaten en een alternatief moet zoeken? Niet per se. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg middelen om veilig de trap op te komen, zonder het lichaam te belasten. Dat is maar goed ook want nu Nederlanders steeds ouder worden, is er ook meer vraag naar hulpmiddelen in en om huis. Daardoor zien we dat er steeds meer trapliften geïnstalleerd worden. Maar wat kost een traplift eigenlijk?

Trapliften vergelijken

De prijzen van trapliften zijn zeer uiteenlopend te noemen. Er bestaat geen standaard traplift. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en je kunt zelfs kiezen voor handige extra’s. Bij iedere keuze die je maakt, hoort een specifiek prijskaartje. Als je duidelijk weet wat je wilt en wat je hiervoor nodig hebt, wordt het hoog tijd om trapliften te vergelijken. Net als bij de meeste andere producten zijn trapliften aan concurrentie onderhevig. Het is dan ook zeker de moeite waard om de verschillende prijzen per aanbieder te bekijken. Op trapliftenvergelijken.nl ontvang je tot 3 gratis offertes, hierdoor is het maken van een definitieve keuze een stuk eenvoudiger geworden.

Trapliften vergelijken

Hoeveel kost een traplift gemiddeld?

Wat kost een traplift gemiddeld? Die vraag is heel begrijpelijk, maar niet eenvoudig te beantwoorden. Er bestaat geen standaard traplift. Een traplift is een maatproduct. Deze wordt op basis van persoonlijke voorkeuren en het type trap op maat gemaakt. Voor maatproducten is geen standaard prijs. Wel kunnen we een gemiddelde geven.

De kosten voor een traplift kunnen variëren tussen de € 2.500 en € 7.500.

Zoals je ziet zit er een enorm groot verschil in traplift prijzen. Dit heeft niet enkel met het merk of de extraatjes te maken. In de meeste gevallen geldt: hoe complexer de trap, des te hoger de prijs. Bij een rechte trap betaal je logischerwijs veel minder geld dan bij een trap met meerdere bochten. De traplift hoeft dan immers over minder technische snufjes beschikken. Bij een rechte trap betaal je dan ook slechts tussen de € 2.500 en € 3.500, terwijl je bij een trap met meerdere bochten al snel een bedrag tussen de € 4.500 en € 6.500 betaald!

Hou echter wel in je achterhoofd dat het soms noodzakelijk is om trapliften voor meerdere verdiepingen aan te schaffen. Vaak krijg je dan wel wat korting, maar spreek je wel direct over nog hogere kosten. Een bedrag van € 10.000 is dan helemaal niet gek.

Besparen op de kosten

We kunnen het ons goed voorstellen als je schrikt van de bovengenoemde bedragen. De meeste mensen hebben geen idee hoeveel een traplift daadwerkelijk kost. Dat het vraagt om een flinke greep in de spaarbuidel is nu wel duidelijk. Maar wat als je dit geld niet hebt?

Er zijn meerdere mogelijkheden om de kosten enigszins te drukken. Als je het financieel echt niet kan bekostigen en er sprake is van medische noodzaak, kan je soms in aanmerking komen voor een subsidie van de gemeente. De meeste mensen kunnen hier echter geen gebruik van maken. In dat geval is het raadzaam om voor een tweedehands traplift te kiezen. Ook is het mogelijk om een traplift enige tijd te huren. Bepaal zelf welke oplossing voor jou het meest geschikt is.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.