Wanneer de slaapkamer van je kind niet zo groot is, en je te maken hebt met een kleine slaapkamer, moet er efficiënt met de ruimte worden omgesprongen. Je kunt het je dan niet veroorloven om de ruimte niet optimaal te benutten. Want als je de kinderslaapkamer niet praktisch inricht, passen er wellicht niet alle meubelstukken in die je er in zou willen plaatsen. Gelukkig zijn er een aantal kinderbedden die perfect zijn voor de kleine kinderslaapkamers! Welke dat zoal zijn lees je in deze blog. Kom erachter welk type van deze praktische kinderbedden het beste past in jouw kleine kinderslaapkamer.

Stapelbedden

Wanneer je meerdere kinderen hebt, en eigenlijk maar één kinderslaapkamer, zijn stapelbedden de favoriete optie. Twee lage kinderbedden naast elkaar of in één ruimte beslaat veel ruimte van de kamer. Door een stapelbed te kopen, zorg je ervoor dat er voldoende ruimte in de slaapkamer overblijft voor andere meubelstukken. Bij drie kinderen kun je ook overwegen een trio stapelbed aan te kopen, waarbij er twee kinderen beneden slapen en een kind boven. Stapelbedden zijn geschikt voor kinderen vanaf ca. vier jaar oud. Vanaf die leeftijd kunnen kinderen makkelijk zelfstandig de trap beklimmen. Let erop dat je een stapelbed koopt dat je oudste kind makkelijk kan beklimmen. Hierin zit er nog wel verschil tussen de diverse stapelbedden. Er zijn ook stapelbedden met een schuine trap, wat gemakkelijker te beklimmen is voor jonge kinderen. Waar je ook op moet letten is de belastbaarheid van het bed. Koop een bed dat het gewicht van de kinderen makkelijk aan kan. Bij een keuze voor een stapelbed hoeft het niet gelijk te betekenen dat er verder geen opbergruimte om het bed heen is gebouwd. Veel stapelbedden die je kunt kopen zijn tegenwoordig voorzien van de nodige opbergruimte of opbergvakken. Zo wordt er slim ingesprongen op kleine ruimtes. Er zijn zelfs stapelbedden waarbij een kinderbureau boven het onderste bed is ingebouwd, dat zich gemakkelijk laat uitschuiven.

Stapelbedden

Halfhoogslapers

Halfhooglaper kinderbedden worden veel gebruikt bij kleine slaapkamers met kinderen in de basisschool leeftijd. Het grote voordeel van een halfhoogslaper ten opzichte van een hoogslaper is dat het bed minder hoog is. Dat is minder eng voor je jonge kind om het bed te beklimmen. Met per ongeluk een misstap van de trap kan een kind zich niet lelijk bezeren, vanwege het geringe hoogteverschil. Bovendien is het een geschikt bedtype voor ruimtes met een schuin dak. Dan past een stapelbed of een hoogslaper niet, maar een halfhoogslaper wél. Wat erg ook fijn is aan halfhoogslapers, is dat je de ruimte onder het bed erg leuk kunt benutten! Zo kun je ervoor kiezen om het bed te voorzien van een leuke speeltent, zodat je kind leuk kan spelen op zijn of haar slaapkamer. Zelfs een glijbaanbed behoort tot de mogelijkheden. Voor optimaal speelplezier. Maar de ruimte kan ook praktisch benut worden, door er kleding van je kind onder op te bergen. Halfhoogslapers zijn dus erg fijne bedden voor basisschoolkinderen en kleine slaapkamers met een schuin dak.

Halfhoogslapers

Hoogslapers

Naast stapelbedden en halfhoogslapers zijn hoogslapers misschien wel de meest praktische bedden binnen kleine slaapvertrekken. Mits de hoogte van het plafond een hoogslaper toelaat natuurlijk. Onder een hoogslaper ontstaat ontzettend veel ruimte, die je goed kunt benutten. Wij zien het vaak dat er voor een combinatie van een hoogslaper met daaronder een bureau wordt gekozen. Dit is een ideale combinatie voor oudere basisschoolkinderen en middelbare scholieren! Zo hebben ze hun eigen ruimte om te slapen, maar ook om er te computeren of hun huiswerk te maken. Hoogslapers zijn beschikbaar in ontzettend veel verschillende designs en kleuren. Zodat er altijd een model zal bijzitten dat zowel jou als je kind aanspreekt.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.