Trends in de woonsector veranderen zo snel dat je het haast niet bij kunt houden. Sommige huiseigenaren kiezen daarom zelfs voor een klassiek ontwerp. Echter gaat dit ons wel iets te ver. Je hoeft immers niet het hele huis te renoveren om inspirerende trends in je huis te implementeren. Een aantal aanpassingen en je huis is weer helemaal trendy ingericht. We nemen een aantal toffe trends met je door.

Zwart is hot!

In 2019 zijn zwarte tinten in het interieur razend populair. Je ziet het overal terug. In huishoudelijke spullen, meubels en muren. Maar ook in verlichting en andere woondecoratie. En dat is niet zomaar. Zwart past bijna overal bij waardoor het mogelijk een trend is die nog lang zal bestaan. Daarom maakt het ook een investering die de moeite waard is.

Industrieel

Wie denkt dat industrieel alleen voor grote woningen is heeft het mis. Ook met een kleine woning is een industrieel interieur prima te creëren. Plaats bijvoorbeeld eetkamerstoelen industrieel in je woonkamer, je hoeft niet gelijk je hele huis te transformeren.

eetkamerstoelen industrieel

Minimalisme

Wanneer je een klein huis hebt kan vooral profiteren van de minimalistische interieur trend. Minimalisme maakt namelijk ruimte vrij waardoor een ruimte er veel ruimer uitziet dan het werkelijk is. Deze trend is zo populair omdat er steeds meer behoefte is naar openheid in het hele huis. Vooral in drukke gebieden zoals de keuken. Ruim dus de kasten op die je keuken rommelig maken en zet in plaats daarvan meer spullen in opslagruimtes.

Natuurlijke materialen

De trend van natuurlijke materialen is al een tijdje in volle gang. Echter neemt de groei sterk toe in 2019. Denk hierbij aan badkamers die volledig van steen zijn gemaakt en zo het gevoel van ultieme luxe geven.

Daarnaast zijn natuurlijke vloerkleden, gestoffeerde meubels en wandtapijten ook erg populair dit jaar. De trend heeft zich te denken aan het moderne leven waar stress een veel voorkomend verschijnsel is. Men wil na een drukke dag ontspannen in een rustige omgeving.

Duurzaamheid

Duurzaamheid blijft ook in 2019 een trend. Klimaatverandering is een veelbesproken onderwerp en men gaat steeds milieubewuster leven. We zien dit niet alleen terug in het gebruik van energie maar ook in het interieur. Zo worden er veel meubels opnieuw verkocht aan een tweede of misschien wel derde eigenaar. En dat is heel begrijpelijk. Het is zonde om een goed meubelstuk weg te gooien. Wij raden dan ook aan om voordat je nieuwe meubels gaat kopen eens naar tweedehands te kijken. Vaak kom je meubels tegen die nog in goede staat zijn en tegen een mooie prijs over te kopen zijn.

Ronde spullen

We zien steeds vaker ronde spullen in huis. Denk aan een ronde eetkamertafel of een ronde spiegel. Deze ronde spullen geven een heel nieuw effect aan de strakke designs die je tegenwoordig vaak ziet. Verandering is altijd goed!

Goud

Goud is altijd al populair geweest in huis. Het geef een luxe uithaling waardoor het zeer vaak wordt toegepast in allerlei kamers. Goud is ook heel goed te combineren met meer moderne kamers.

Behang

Behang is natuurlijk een groot woord als het om interieur gaat. Echter is behang de laatste tijd zeer populair. Je ziet veel verschillende patronen die worden verwerkt om zo een levendige sfeer aan je interieur te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.