Zelfmaak ideetjes kerst… nog heel even en je kunt weer volop aan de slag met meerdere DIY’s. Uiteraard heeft vrijwel iedereen wel een kerstboom in huis en ook enkele accesoires kunnen bij de meeste mensen niet ontbreken, maar iets zelfgemaakts brengt de heugelijke kerstsfeer er pas écht in! Kerst behoort tot de meest gezellige tijd van het jaar en dat mag gevierd worden! Naast het vele eten, samenkomen met de familie en het decoreren van de woning biedt het je ook nog eens de uitgelegen kans om lekker decoratief bezig te zijn en eigen kunstwerkjes te maken. In deze blog geven we je een aantal zelfmaak ideetjes kerst om alvast in de kerststemming te komen!

Think outside the box

Al je niet erg creatief bent met je handen, maar juist wel goed bent in creatief denken kan je opgelucht ademhalen. Ook met creatief denken kan je onze verschillende zelfmaak ideetjes kers toepassen in jouw woning. Hierbij hoef je echt niet aan de slag met allerlei creatieve frutsels, papieren en versiersels. Loop eens een rondje door je woning en kijk kritisch naar de accessoires die daar nu aanwezig is. Neem ook eens een kijkje in kasten. Misschien heb je wel ontzettend veel oude vazen en potten waar je niks mee doet. Dit is de uitgelegen kans om daar verandering in te brengen! Vul deze bijvoorbeeld met heerlijk kerstsnoepgoed of plaats wat lichtjes in een vaas voor een leuk kleurenpalet in de avond. Door je huidige meubels en accessoires te gebruiken in het decoratieve spel van kerst, zal je merken dat dit eigenlijk helemaal niet moeilijk is of veel geld hoeft te kosten. Zo kan je zelfs van een dierenschedel decoratie iets maken wat past bij de kerstsfeer!

Zelfmaak ideetjes kerst: maak een sneeuwpop van jouw koelkast

Dit is een zeer simpele methode om jouw woning direct in de kerstsfeer te brengen en het ziet er bovendien ook nog eens onwijs leuk uit. Beschik jij over een witte, traditionele koelkast? Verkleed deze dan als sneeuwpop! Gebruik hiervoor ronde zwarte koelkastmagneetjes en maak van een lint een sjaal. Super gemakkelijk en onwijs leuk. Kids zullen dit helemaal een enorm leuk idee vinden! Zelfmaak ideetjes kerst beperken zich niet tot enkel de woonkamer, maar kunnen zelfs tot in de keuken toe gebruikt worden.

Zelfmaak ideetjes kerst: haal de natuur naar binnen

Kerst staat in het teken van blij zijn met alles om je heen. Blij zijn met de natuur die je gegeven is, de aarde die meestal goed voor ons is en dankbaar zijn voor de mensen om ons heen. Natuur in huis halen kan dan ook niet ontbreken in ons lijstje van zelfmaak ideetjes kerst. Ga dan ook lekker naar buiten en verzamel alles wat je op dit moment in de natuur kunt vinden. Denk aan dennenappels, takjes en boomstammetjes. Gebruik deze om een mooi decoratiestuk voor op tafel te maken. Tip: maak 3 gaatjes in een boomstammetje en plaats hier waxinelichtjes in. Zo haal je een sfeervol licht in huis!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.