Of het nu uw eerste woning is, of dat u uw tiende woning gaat kopen, besparen op meubels is altijd handig. Zeker wanneer u een huis koopt dat nog het nodige werk aan verbouwing nodig heeft dan is besparen op het budget altijd weer een handigheidje.

Tweedehands is zo slecht nog niet

Tweedehands winkelen is bij velen nog altijd niet populair. Maar waarom niet? Als u spullen van een ander over koopt, dan hoeft dit lang niet altijd een aanzienlijk verschil te betekenen in kwaliteit. Veel tweedehands spullen zijn nog van prima kwaliteit en u kunt er vaak nog jaren mee vooruit. U zou bijvoorbeeld prima een tweedehands bankstel kunnen kopen. Wanneer u alles bij elkaar optelt bij een tweedehands inrichting, en u vergelijkt dit met een nieuwe, dan zult u merken dat dit in prijs een wereld van verschil geeft!

Tweedehands meubels is zo slecht nog niet

Koop meubels met dubbele functies

Meubels met dubbele, of zelfs meerder functies zijn heel erg handig! Stel, u koopt een bijzettafel met lades erin. Dan kunt u deze niet enkel gebruiken als tafel om bijvoorbeeld glazen op te plaatsen, u kunt er dan ook spullen in opbergen. Wanneer u meubels koopt met meer dan 1 functie, dan hoeft u later niet nog een ander meubelstuk te kopen dat deze functie kan vervullen, en zo bespaart u ongelooflijk veel geld.

Goedkoop is duurkoop

Het klinkt wellicht niet als de meest praktische tip voor een besparing, maar veel besparen op de lange termijn is ook belangrijk. Wanneer u bijvoorbeeld een bed kunt kopen voor €150, dan linkt dat super, en het lijkt een geweldige deal. Maar vaak is het dan zo dat het bed binnen de kortste keren weg kan omdat de kwaliteit gewoon niet goed bleek te zijn, dan kunt u weer een nieuw bed kopen en dan heeft u in feite €150 weggegooid. U kunt beter iets meer uitgeven, en dan voor jaren klaar zijn en er geen omkijk meer naar hebben.

Besparen op energie

U kunt gemakkelijk energie vergelijken en daarmee besparen op de energierekening. U kunt elk jaar de vergelijker invullen naar uw situatie. Vervolgens komt hier de goedkoopste energieleverancier uit. Hiermee kan tot wel honderden euro’s op jaarbasis mee worden bespaart, wanneer u dit elk jaar doet. Als u deze tips toepast bespaart u maximaal! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.