Voor veel Nederlanders is de tuin het favoriete plekje van hun woning. Door het Nederlandse klimaat kunnen we hier echter vaak maar een paar maanden per jaar van genieten. Dat is natuurlijk zonde en ik ben niet de enige die er zo over denkt: steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om tuinkamer te laten plaatsen. Maar wat is een tuinkamer nou precies en wat is bijvoorbeeld het verschil met een serre? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten!

De kenmerken van een tuinkamer

Een tuinkamer is een aparte, afgesloten ruimte in de tuin. Deze wordt vaak gekenmerkt door grote, glazen schuifwanden die je lekker open kunt zetten als het mooi weer is. Dit maakt het een fijne, flexibele en transparante ruimte. Zo’n heerlijke tuinkamer is daarmee wat anders dan een serre. Deze maakt bouwkundig gezien namelijk onderdeel uit van het huis. Het laten bouwen van een serre is daardoor vaak een grote klus, omdat onder andere de ventilatie en isolatie daarop moeten worden aangepast. Met een tuinkamer heb je daar geen last van. 

De kenmerken van een tuinkamer

De voordelen op een rij

Een tuinkamer brengt een hoop fijne voordelen met zich mee. Allereerst geeft het natuurlijk de mogelijkheid om gedurende het hele jaar en ongeacht het weertype van je tuin te genieten. Zo dreigt bijvoorbeeld nooit meer het gevaar van een gezellige barbecue met vrienden of familie die door de regen in het water dreigt de vallen. Daarnaast voel je je door het open en transparante karakter van de tuinkamer verbonden met je tuin, ook als de wanden gesloten zijn. 

 

In tegenstelling tot een serre, gaat het plaatsen van een tuinkamer relatief eenvoudig en snel. Bovendien zorgt een tuinkamer voor een mooie waardevermeerdering van je woning! 

Zelf een tuinkamer laten plaatsen?

Ben je enthousiast geworden en denk je er zelf over na om een tuinkamer te laten plaatsen? Neem dan eens een kijkje op Fonteyn.nl. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt en kun je gelijk een hoop inspiratie op doen!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.