Door de drukte van de alledaagse dag zijn veel mensen opzoek naar meer ontspanning in huis. Dit is dan ook duidelijk te merken aan de huidige woontrends. Kies je voor kroonluchters van Collectione.shop of voor lampenkappen? Vooral minimalisme, warme kleuren en natuurlijke materialen komen steeds vaker voor in huis. Als je van ultieme ontspanning wilt genieten is een oosterse woonstijl enorm geschikt. De oosterse sfeer wordt gekenmerkt door een gezellige en warme uitstraling. Daarnaast worden er spirituele kenmerken aan toegevoegd en zijn rustieke meubels en accessoires ontzettend belangrijk. Maar hoe haal jij die oosterse sfeer nu echt in huis? Wij geven een aantal tips of bezoek de website Collectione.shop.

Let op de verlichting

Voordat je het huis gaat aanpakken is het eerst belangrijk om op de verlichting te letten. Lampen spelen immers een allesbepalende rol binnen het interieur. Met een oosterse hanglamp geniet jij direct van oosterse sferen in huis. Combineer deze lamp met een aantal mooie accessoires en karakteristieke meubels binnen de oosterse stijl en het interieur is al snel compleet.

oosters hanglamp

Accessoires

Woonaccessoires mogen in de oosterse woonstijl zeker niet ontbreken. Alhoewel we in de huidige woontrends regelmatig zien dat er minimalistisch met accessoires wordt omgegaan, zien we dat dit bij de oosterse stijl heel anders is. Hier zijn accesoires onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan lantaarns, gevlochten manden en spiegels.

Natuurlijk geldt hierbij ook: less is more. Ondanks dat accessoires enorm belangrijk zijn binnen deze stijl is het wel belangrijk om het niet te overdrijven. Wanneer je te veel decoratiestukken in huis plaatst, zal het resultaat veel minder effectief zijn. Bedenk daarom goed welke accessoires het interieur daadwerkelijk kunnen verrijken en welke verder niks toevoegen. Als een decoratiestuk geen functie heeft in huis, kun je deze beter weglaten.

Warme kleuren

De oosterse stijl wordt gekenmerkt door warme kleuren. Hierbij begin je bij de basis. Denk hierbij aan de vloeren en muren in huis. Een vloer in een donkere tint doet het heel goed binnen deze woonstijl. Ook aardetinten of een behang met een rustiek patroon is enorm geschikt voor op de wand.

Wil je echt iets unieks aan de wand en tevens de oosterse sfeer nog beter in huis verwerken? Kies dan voor een prachtige muurschildering. De oosterse sfeer wordt immers gekenmerkt door creatieve vormen, kleuren en unieke schilderingen. Laat daarom jouw creatieve geest de vrije loop en geniet van een unieke muurschildering! Natuurlijk kan je dit ook aan een professional overlaten.

Comfort en luxe

In de oosterse woonstijl speelt comfort en luxe een belangrijke rol. Dit zien we dan ook duidelijk terug in het gebruik van meubels. Zo zien we enorm veel zachte stoffen en kussens die de woning verrijken. Hierdoor vind je altijd een heerlijk comfortabel plekje om tot rust te komen.

Als je oosterse sferen in huis wilt halen is het belangrijk dat je een mooie combinatie tussen de muren, vloeren, accessoires en meubels maakt. Zo creëer je gemakkelijk één geheel. Het fijne aan de oosterse woonstijl is dat deze perfect met andere stijlen te combineren is. Hierdoor bepaal je zelf in hoeverre je de stijl in huis doorvoert.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.